Som i en liten ask

Ni har väl inte missat att månadens alldeles nya färska tema är att tolka DT Tettiz skisser? Så otroligt kul att få använda samma skisser och se hur olika allas resultat blir. Ser man ett kort i skissen? En art journal sida? En layout? En fågelholk?

Mer om februaris tema kan du läsa här. Som Marianne skriver:

Ta chansen och var med och skapa!
Jag är supernyfiken på att få se teamets tolkningar av dessa skisser. Men, vi skulle gärna vilja se dina tolkningar av detta tema också. Ta chansen du med och skapa efter en eller båda skisserna och dela med dig. Vi vill gärna se. Antingen så kan du lägga upp ditt alster i Pysslotekets Facebook-grupp eller lägga den i sociala medier och tagga den med #pyssloskissen.

Eftersom Tettis bjöd på två skisser var det lite svårt att välja vilken jag skulle börja med, men det fick bli denna:

Det absolut första jag tänkte på när jag såg denna skiss var en presentask! En sådan där som är rund i kortändorna och som man kan vika in lite smart för att stänga den. Det är ju snart alla hjärtas dag/alla bästisars dag, och då kan man ju behöva en ask eller två att ge bort. Perfekt sätt att använda sina fina mönstrade papper på.

Så här ungefär kan en mall för dessa askar se ut:

Jag hittade ett papper från Pink Paislee (från serien ”Whimsical”) som jag tyckte passade bra då det hade ett fint hjärtmönster på ena sidan. Detta papper skar jag mitt itu på tvären för att få mönstret att gå åt rätt håll vid vikning.

Bredden på asken kan anpassas efter behov och beroende på om man vill ha en långsmal eller mer kvadratisk ask. Måtten i sig på askens bredd är inte så noga, bara fram och baksida blir lika breda.

Jag valde att göra en ask 10 cm bred och en ask 8 cm bred. Sedan lämnade jag ett par centimeter på sidan för att kunna limma ihop dem.

Med ett falsben och en cirkelformad linjal skårade jag sedan bågar ovanför varje yta. Den här skåran skall klippas bort, så om du vill använda en blyertspenna går det också bra såklart. Fördelen är att man slipper sudda något om man använder ett falsben. Hitta ett runt objekt som passar bra och försök få det så centrerat som möjligt. Tänk på att bågen inte får bli för hög.

Sedan vände jag på linjalen och skårade åt andra hållet. Den här skåran skall man vika efter, så tryck till ordentligt med falsbenet. Var noga med att låta linjerna mötas kant i kant där vikning skall ske.

Så här ser mina papperaskar ut innan vikning. Jag har också stansat ut en halvcirkel ur locken med en hålpunch:

Själva vikningen av bågen kan kännas lite knepig. Jag brukar börja försiktigt i mitten, och sedan rulla asken åt sidan medan jag viker. När locker är uppvikt nyper jag till lite längst ute i kanterna:

Väl hopvikta och limmade börjar det roligaste, och det är ju att dekorera askarna! Jag valde att dekorera med lite rosa garn och dessa bedårande sälar från Lawn Fawn (”Sealed with a kiss”).

Som gjort för en fin liten present eller lite choklad, tycker jag! Har ni kikat på skisserna? Eller skapat något fint Alla Hjärtans Dags-kort? Kika gärna in i Pysslotekets facebookgrupp och dela med er!

Trevlig söndag!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar