Tema: Lifta, CASE eller inspireras av DT-kollega

Nu går vi in i mars och då är det dags att byta tema här i bloggen. Under mars månad kommer vi att lifta, CASE:a och inspireras av varandra… Vad är nu detta då undrar ni? Att ”lifta” kommer från engelskans ”lift” och betyder i pysselsammanhang att man härmar någons design. CASE verkar ha två betydelser (i pysselsammanhang); Copy And Steal Everything eller Copy And Share Everything. Även här går det ut på att titta på någon annans design och göra likadant. ”Inspireras av” är ju precis som det låter, att inspireras av, i det här fallet, en DT-kollegas alster.

Teamet filosoferar
Teamet verkar rörande överens om att detta är ett av de BÄSTA knepen för att ta sig ur ett pysselstiltje, att utgå från andras alster. Hur man gör verkar dock dela sig i två läger; Läger 1 utgår från alstret, inspireras av färgkombo, komposition eller liknande och börjar sedan pyssla själva. Ofta, någon gång under pysslets gång, så ser man att det ofta tagit en helt annan väg än utgångspunkten. Läger 2 tar det säkra för det osäkra och kopierar rakt av (jag själv tillhör denna kategori) fast kanske med viss variation i färgval etc. Jag tycker också det är ett utmärkt sätt att lära sig nya tekniker speciellt vad gäller färgläggning och t.ex ink blending. Genom att ”apa efter” så lär man sig hur det fungerar och kan sedan nyttja det för andra alster.

Spara inspirationen
Ställen man letar efter inspiration är ju oftast nätet i dessa dagar. Här tipsar vi gärna om att spara ned alster för att sedan gå tillbaka till dem när du behöver. Ett enkelt sätt är att skapa anslagstavlor på Pinterest, då är det enkelt att hitta igen det sedan när man behöver.

Temat innebär helt enkelt att skapa ett alster som är inspirerat av en DT-kollega. Hur man tolkar temat är upp till varje DT-medlem och ni lär få se en mängd olika tolkningar av detta under månaden. Vi samlar alla inlägg om temat under etiketten ”Tema: lift, CASE, inspireras” så ni, när månaden är slut, enkelt kan hitta igen alla tolkningar.

Ta chansen och var med och skapa!
Under förra månaden bad vi ju er att vara med och skapa och det vill vi gärna fortsätta med för det är superkul att se era tolkningar och alster. Ta chansen du med och inspireras av någon i designteamet och dela med dig. Vi vill gärna se. Antingen så kan du lägga upp ditt alster i Pysslotekets Facebook-grupp eller lägga det i sociala medier och tagga den med #pysslotema.

Brukar du använda dig av lift, CASE eller inspireras av en designer? Dela med dig i kommentarerna nedan.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar