Låna saker från flera alster – Toppen när man liftar art journal alster

När man inte känner sig så erfaren när det gäller art journaling är det toppen att få lifta (låna) någons alster som inspiration. Jag har inte hållit på med art journaling så värstans länge, och då känns det toppen att få ta ett avstamp från någon annans sida! Det gör det så mycket lättare att komma igång.

Jag har valt två olika alster att inspireras av, ett från DT Hanna och ett från DT Tettiz, för jag kunde inte bestämma mig! Från dessa två har jag plockat godbitarna, och sedan kört vilse och kastat bort hela kartan.

Här är Hannas fina och superroliga sidor från en av hennes egengjorda art journals! Jag älskar texten, som jag tror är klistermärken(?), prickarna hon gjort med stenciler och att det är olika färg på sidorna. Så har jag inte gjort förut. nu tänker jag testa det.
I Tettiz fina sida blev jag förtjust i siluetten av en figur, av att färgerna liksom går som en våg över sidorna, den handskriva texten och cirkelmönstren. Nu kör vi!

Jag vill inte ens berätta hur lång tid detta uppslag tog mig, eller exakt hur många lager färg som används och hur lång tid det tar för alla lager att torka ett efter ett… Men större delen av helgen? Jo men visst. Det tog ett tag att komma fram till rätt vägskäl liksom. Dock är jag väldigt nöjd med att jag helt och hållet målat över en superful sida som jag började på för över ett år sedan. Ha!

Som tur var tål denna art journal femtioelva lager av gesso och akrylfärg! Det är den större varianten av Dyan Reaveley’s Creative Journal, och jag älskar den. Stadig, robust, tålig. Man behöver inte känna sig orolig för att man använder för mycket färg eller så.

Jag har använt en salig blandning av akrylfärg, både Distressfärg, Dina Wakley och Prima. Eftersom allt är akrylbaserat så går de bra att blanda.

Det blev kanske inte så värst likt mina förebilder, och det är nog bara jag som ser vad likheterna ens är! Men det gör inget. Det var härligt att få måla och måla och måla igen bara för att jag ville det. Och jag tror att detta uppslag kommer göra mig glad varje gång jag öppnar denna art journal. TACK Hanna och Tettiz för inspirationen!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar