Triss i gubbar

Sommar och sol – vem tusan pysslar då…? Jo, jag! Definitivt. Visst går jag gärna ut i det fina vädret också, men jag och min dotter är inte så förtjusta i att trängas på stränder (speciellt inte i dessa tider), så därför njuter vi hemma desto mer den här sommaren. Vi har en härlig balkong och en liten uteplats, så det går ingen nöd på oss. Nära till pysselhörnan blir det då också såklart!

Det har blivit en hel del art journaling den senaste tiden, men idag tänkte jag faktiskt bjuda på lite ATC:er – eller Artist Trading Cards som bokstavskombinationen är en förkortning av. Små konstnärliga kort, i storleken 3,5 x 2,5 inches (ca 8,9 x 6,4 cm), som görs i syfte att byta eller ge bort. Jag byter mycket och har en stor, härligt inspirerande samling som jag bläddrar i då och då för att få nya idéer. I maj hade jag också en kurs i just ATC – en kurs som vi fick göra online eftersom läget är som det är. Det gick ganska bra att ställa om till online/digital kurs och till hösten kommer det nog att dyka upp fler kurser i det formatet, så håll utkik mot slutet på sommaren/början på hösten för uppdateringar. 🙂

Dagens ATC:er är gjorda på tjockt papper eller kartong – jag minns inte vad jag hade till just dessa korten – men ibland använder jag t.ex. ett flingpaket, en chokladförpackning eller liknande och skär i bitar. Ska jag måla med akvarellfärger väljer jag oftast akvarellpapper och ska jag stämpla och färglägga med alkoholbaserade pennor så väljer jag troligen Neenah cardstock. Så, pappret varierar beroende på vad jag ska göra på dem.

Just dessa små raringar har jag grundat med gesso och sedan byggt upp steg för steg:
* Valde ut färger jag tycker om och målat på olika delar av kortet – jag försöker att inte täcka hela kortet med färg, utan låta vissa delar vara vita. Akvarellfärger eller akrylfärger med lite vatten till funkar bra.
* Lät färgen torka – antingen lufttorka eller med hjälp av en heat tool/embossingfön.
* Stämplade med svart akrylfärg
(jag har använt Dina Wakley MEdia acrylic paints) och svart Archival ink här och där på min bakgrund. Jag använde legobitar och runda plastlock/tomma toarullar till att stämpla akrylfärgen med + en stämpel från Darkroom door – Torn Text (stämplade med Archival ink) som specialbeställde jag från Anna, så den finns inte inne i butiken. Som vanligt går det såklart bra att maila Anna på anna@pyssloteket.se för att beställa/ställa frågor om olika produkter.
* Lade på vit akrylfärg (även här Dina Wakley MEdia acrylic paints) med en mini ink blending tool genom stencilen Digits från Tim Holtz.
* Lät torka innan nästa lager
* Lade masker från Dina Wakleys set Funky Silhouettes över den del på kortet jag ville att mönstret skulle synas, sedan lade jag på Dina Wakley MEdia acrylic paint i färgen Night över i princip hela kortet. Läcker effekt när man tar bort masken och bakgrunden kikar igenom därunder. 🙂
* Använde Tim Holtz layering stencil Schoolhouse  och vit spray (funkar t.ex. med Dylusions ink spray eller Distress Oxide spray i någon annan färg än vit) eller vit akrylfärg och ink blending tool
* Stänkte med vit färg (går bra att använda samma som ovan eller vit akrylfärg utblandad med lite vatten) – den ser nästan lila ut på närbilderna, men det är den mörkblåa färgen som lyser igenom.
* Klottrade lite med Poscapennor
*
Skar ut remsor i vit cardstock, skrev på passande text med Finelinerpenna och limmade fast med Lawn Fawns glue tube

* Klart! 😀

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar