Värm upp pysselmusklerna med en enkel utmaning

Ibland kör vi lite utmaningar när vi sitter och pysslar, och här om kvällen valde vi tre saker att skapa efter: Turkos, moln och Tim Holtz. Jag som hoppar en hel del mellan olika uttrycksformer och pyssel är nu väldigt sugen på art journaling igen, men då jag inte gjort det på några veckor kände jag att jag behövde värma upp. Därför blev ju denna utmaning ett perfekt sätt att komma igång!

Till detta uppslag använde jag en himla massa olika medier:

Det tog bra mycket längre tid än jag tänkt mig, för jag har ingen aning om hur man målar moln i akrylfärg! MEN: Då är det bara att ösa på lager på lager med färg och gesso, rätt var det är har man fått till lite struktur och skuggning och så ser det rätt okej ut. Det är det som är så skönt med akrylbaserade medier, de är ganska förlåtande. De kan täcka över saker och man kan tunna ut dem med vatten och blanda dem rätt hej vilt.

Den art journal jag använt till detta uppslag är Ranger Dylusions Dyan Reaveley’s Creative Journal. Den är stadig och klarar det mesta inom mixed media. Då hela teamet och många med oss varit lite på en art journal kick på sistone är de tillfälligt slutsålda i butiken. Men maila anna@pyssloteket.se med förfrågan så kan hon ta hem med nästa leverans!

Till bakgrunden använde jag Nuvos Shimmer Powder för att få en tunn akvarelleffekt. Först lite halvslarvigt med Atlantis Burst, som är någorlunda turkos, och sedan med den gula Solar Flare för att få till lite solsken. Pigmenten är lätta att lufta och blandas lätt, så jag adderade bara gult där det fanns mindre av den turkosa, annars hade det lätt blivit lite grönaktigt. Sedan drog jag med en fuktig pensel där jag ville ha solstrålar och lyfte lätt upp pigmenten med en bit hushållspapper.

Molnen jobbade jag som sagt på ett tag och var inte alls nöjd. Tills jag doodlade ut konturerna en aning med en färgpenna. Ibland måste ett alster gå igenom väldigt många fulstadier innan man landar i något man gillar!

Texten kommer från ett sticker pack från Tim Holtz som heter ”Small Talk”. Väldigt användbart med massor av roliga texter och 296 stickers allt som allt, så räcker länge! Så jag hade så blandad yta under valde jag att fästa dem lite extra med Glossy Accents, för då sitter det som berget sedan. Avslutningsvis stänkte jag lite med vit och rosa Distress Oxide Spray.

Det här kanske inte var mitt allra mest välarbetade och komplicerade uppslag, men jag mådde väldigt bra medan jag skapade det! Och det är ju det som är så härligt med art journaling! Man måste inte kunna rita och känna sig som en konstnär, det är DIN art journal och ditt kreativa uttryck. Det är en plats att lära sig, att experimentera och formulera sig.

Är du sugen på att testa men vet inte vart du ska börja? DT Tettiz kommer säkerligen köra några kurser i höst! Håll utkik här i shoppen och på Pyssloteket sociala medier, så missar du inget! Trevlig söndag!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar