Färgglädje

Att jag älskar art journaling har nog inte gått många förbi och i dagens inlägg tänkte jag visa ett antal sidor/uppslag från ett par av mina art journals.

Jag har blandat färger ganska ordentligt på mina sidor/uppslag – ofta tar jag gärna fram Scribble sticks, akvarellfärger, akrylfärg, pennor osv. och sen använder jag lite av varje. Det kanske är detta som kallas mixed media? I detta inlägg tänkte jag fokusera på de färgmedium som jag använder ofta:

 • Dina Wakley – Scribble sticks
  Vattenlöslig färg i form av en sorts krita (tillverkaren vill inte kalla dem för kritor, men jag gör det i brist på ett bättre ord på svenska). Jag tycker mycket om dessa just för att de är rätt hårda och kan användas till bakgrunder, färgläggning och till och med att rita/skriva med. Det går bra att ta färg från kritan med en blöt pensel eller så kan du gnugga kritan mot ett akrylblock eller ett glatt underlag och sen tillsätta lite vatten och sen ta upp färgen med en pensel. De finns i tre olika set och det är samma färger som DInas akrylfärger.
 • Altenew – watercolours
  Det finns flera olika lådor med akvarellfärger från Altenew och jag har lådan med 36 färger. Lådan innehåller många fina färger och de funkar bra att använda till färgläggning av stämpelmotiv eller bakgrunder. De är väldigt prisvärda, så har du inga akvarellfärger alls kan dessa vara en bra start.
 • Dina Wakley – acrylic paint
  Akrylfärg – vattenbaserad färg – med tjock konsistens. Jag älskar dessa färger – både för att de är tjocka (men går att späda med vatten om man vill ha lösare färg) och för de färgnyanser som finns. Dessa färger kan jag måla med som de är, jag kan blanda ut dem med lite vatten och stänka med dem eller dutta med svamp/ink blending tool genom en stencil – de är bland mina absoluta favoriter när vi pratar om färgmedium.

En bubblare på min lista är…

 • Dina Wakley – Gloss sprays
  Akrylfärg i sprayform! De torkar vattenfast och är riktigt roliga att skapa med – spraya, stänk eller måla med dem! Jag har precis börjat använda dem, men misstänker att vårt förhållande kommer att bli väldigt passionerat! 😉 Om du vill se Dina Wakley ”in action” med de nya sprayerna – kika här:

Förutom dessa olika färgmedium har jag använt följande stämplar, stenciler och annat i mina böcker:

* Tim Holtz Layering stencil – Tangled
* Tim Holtz Layering stencil – Scales
* Tim Holtz & Stampers Anonymous – Mini media marks CMS364
* Dina Wakley Media Collage words
* Dina Wakley Media stamps – Oops, Oh Well
* Dina Wakley Media stencils – Scribbled Faces
* Dina Wakley Media stencils + masks – Giant Funky Silhouettes
* Dina Wakley Media stencils – Swirling Dashes

Det går att förbeställa av Anna om det inte finns inne i butiken just nu. Maila bara till anna@pyssloteket.se om du vill veta mer/förbeställa.

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

2 reaktioner på ”Färgglädje

  Linda Landby

  (12 juli, 2020 kl. 07:06)

  Älskar dina inlägg här i bloggen Tettiz lika mycket som jag älskar ditt underbara skapande ❤ kramarom Linda Landby

   Tettiz

   (3 augusti, 2020 kl. 20:38)

   Förlåt mitt sena svar, men TUSEN tack, Linda! Vad glad jag blir när jag läser dina fina ord.:D

Lämna ett svar