Altra din art journal – När man inte gillar omslaget men insidan är superbäst

Jag älskar pappret i Canson Mixed Media paper pad! Perfekt för att öva på alla möjliga tekniker och underbar om man ska testa art journaling, tål gesso, akryl och vattenfärg utan problem. Dock blir det inte alltid den jag sträcker mig efter, för omslaget känns inte så inspirerande, då det är så där fantastiskt smurfblått.

Då kan man ju så klart måla om omslaget också! Det behöver inte bara vara fint INUTI ens art journal. Vrider man runt spiralen är det lätt att ploppa ut omslaget utan att kanterna går sönder:

Sedan är det bara att preppa med gesso på hela sidan, för att ytan ska bli lite mer mottaglig för färg och kladd. Tänk det som att gesso är spackel, och akrylfärgen är din väggkulör. Till dessa två omslag har jag använt akrylfärg från Dylusions, Prima och Dina Wakley. Alla går väldigt bra att blanda, men har också lite olika egenskaper. En del är tunna, en del mer tjockflytande, vissa lite transparenta och vissa heltäckande, en del är glittriga, en del metallfärgade, vissa torkar med lite glans och vissa torkar lite matt. Så det är precis som när man ska måla om hemma: efter tycke och smak!

Det första omslaget har så väldigt många lager färg på sig så hela kartongbiten känns nästan lite tung! Hur härligt som helst! Försökte måla något som liknande blommor på frihand, och blev inte så nöjd, så jag målade över och målade över igen! Jag lade på lite heavy body gel med en stencil från Tim Holtz,  och sedan sprejade jag med Dina Wakley Gloss Sprays, som är lite som en lackspray som fäster på ALLT. Slutligen målade jag med lite mer vit akrylfärg och gjorde prickar i guld och blått.

Det blev en väldigt rörig framsida, men å andra sidan ÄLSKAR jag all struktur och alla lager!

Omslag nummer två blev lite enklare, men dock nästan lika många lager färg! Även här använde jag akrylfärg från Dylusions, Prima och Dina Wakley.

Ramen är ritad med en svart poscapenna, ett måste i ens pysselsamling. Då pennan är fylld med flytande akrylfärg fäster även den på i stort sett allt.

Så här blev mina två omslag! Betydligt mer personligt än de smurfblå omslagen, och förhoppningsvis mer inspirerande så att jag använder dem lite oftare.

Tack förr att ni tittade förbi! Hoppas ni haft en underbar helg!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar