Blå, blå vindar och vatten…

Art journaling – vilken underbar sysselsättning och terapi för mig, jag älskar att förlora mig i den kreativa processen och ”vakna upp” några timmar senare, färgkladdig om fingrarna och med pysselbordet i en enda röra. Ljuvligt.

Dagens inlägg visar ett uppslag i min lilla vita Dina Wakley journal (6×6 inches stor):

Jag började med att grunda med gesso och sen måla bakgrunden med Dina Wakleys akrylfärger i blåa nyanser – jag klickade ut lite av varje färg upptill på sidorna och målade ut dem med blöt pensel. På så vis flöt färgerna ihop i varann och bildade en bakgrund med lite akvarellkänsla. När bakgrunden torkat limmade jag på bitar av Tim Holtz collage paper Typeset med gel medium. Det går såklart att få det att torka lite snabbare med hjälp av en heat tool/embossingfön om man har en sån. Jag är ju lite otålig av mig, så jag använder min ofta.

Eftersom en art journal ofta är lite knölig och bucklig, så är det ju lite svårt att få ett bra stämpeltryck på sidorna. Ett bra trick är då att stämpla med vattenfast dyna på vitt collage paper, riva/klippa runt (behöver inte vara så noga) och sen limma fast med någon form av gel medium eller decoupagelim. Då limmar man under pappret och sen förseglar man dessuom med ”limmet” ovanpå. Så har jag gjort med fågelstämplarna från Dina Wakleys Birds in flight som jag använt på detta uppslag. Jag har också limmat fast några rivna bitar av gamla boksidor här och där på uppslaget, och även dämpat ner skarvar och liknande med lite vit gesso. Jag tycker att det kan hjälpa till att jämna ut lite och ge ett intryck av att allt hör ihop.

Stickers med ord och fraser kommer från Tim Holtz Small talk och detaljer är ritade med svart och vit Poscapenna – mina absoluta must-haves på pysselbordet. 🙂

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar