Starka färger och fjärilar

Idag tänkte jag bjuda på ett par uppslag/sidor från min Dina Wakley media journal – blue edition:

 

Jag har lagt vit gesso på sidorna och sedan har jag  limmat på Collage tissue paper – Just words – i småbitar här och där över sidan. Limmet jag använt är multi medium matte från Ranger från  Tanken är att jag vill bygga upp en bakgrund och sedan lägga färg ovanpå. Jag använde Dina Wakleys akrylfärg – om jag minns rätt använde jag färgerna Sedona, Tangerine och Cheddar – uppslaget kändes nästan lite eldfängt med de färgerna. 🙂 När färgen torkat lade jag på lite mer tissue paper, denna gång från setet som heter Vintage & sketches. Alla Dina Wakleys produkter som finns i butiken hittar du här.

Ansiktet piffades till med lite gloss sprays, som jag ”målade” med, och sen blev det några streck med svart och vit Poscapenna, plus lite svart stänk (akrylfärg utblandad med lite vatten).

Nästa kreation är på en sida av jeanstyg (SÅ kul!!) som jag var lite skraj för att skapa på i början. Den rädslan byttes snabbt till skaparglädje – jag tror man behöver testa sig fram lite och se vad man kan göra innan man förstår storheten i denna art journal.

Även här har jag grundat med vit gesso och limmat på bitar av gamla boksidor, utklippta fjärilar och text från Dina Wakleys Collage words 2 med Rangers multi medium matte. Jag har använt akvarellfärger till fjärilar och bakgrund – Altenews watercolors – och det guldiga kommer från Gansai Tambis Starry colors-set – en storfavorit här hemma.  Även på denna sida har jag gjort lite ”finishing touches” med svart och vit Poscapenna.

Ikväll (söndag 11 oktober kl. 20) blir det live i Pysslotekets Facebookgrupp – jag tänkte visa den härliga hög med nya inköp jag nyligen fick hem från Pyssloteket, PLUS att jag tänkte göra ett julkort (eller två). 😀 Om du inte redan är med i gruppen så skutta in och säg till att du vill vara med så släpper vi in dig.

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar