Kärlek till hösten på lila art journal-uppslag

Det skulle egentligen ha blivit en stad. Men det blev en skog. Så kan det gå…

Jag tycker fotona i Tettiz moodboard är helt förtrollande. Och även om nu oktober månad går mot sitt slut känner jag att jag har många idéer kvar från denna moodboard. Men det enskilda foto som inspirerat mest är stadssilhuetten.

Denna gång tänkte jag använda färgerna för ett art journal uppslag och jag hade dessutom tänkt att använda fotot med stadssilhuetten som inspiration. Men så tog jag in höstlöv efter en promenad och tänkte att jag kunde göra tryck med dem. Det blev å andra sidan inte som jag tänkt så jag använde dem för att trycka stammen på ett träd med akryl. Ja och så blev det en skog.

Bakgrunden hade jag redan gjort när jag trodde jag skulle ha en lila himmel över stadssilhuetten. Jag började med att dra lite med mina Distress Oxide dynor på min glass media mat.

Sedan sprayade jag vatten med en mister över färgen och pressade ner uppslaget (som redan var grundat med gesso). Det upprepade jag flera gånger där varje lager fick torka innan nästa. Så här såg det ut någonstans mitt i processen.

Sedan fick jag alltså idén att använda löven jag inte fick så bra lövtryck av till att göra stammar på träd. Jag färgade helt enkelt in nerven/grenen på det flerflikiga lövet med akrylfärg och tryckte fyra löv.

Sen använde jag en bit bubbelplast som jag doppade i lila akrylfärg och tryckte lövkronor. Jag använde även lite Deco Art Glamour Dust Glitter Paint i guld för att få lite gyllene skimmer bland löven.

När det torkat använder jag Distresserna igen genom en stencil från Echo Park som heter Breeze Leaves. Den är från en tidigare kollektion och går eventuellt fortfarande att beställa men annars är Carta Bellas Harvest Leaves minst lika fin.

Jag skuggade stammarna lite och gjorde lite kvistar här och där med en mörkbrun akvarellpenna.

Sedan avslutade jag med att stansa ut text och löv från ett papper som jag tryckt akrylfärg på med en gelpress.

Alfabetet är från Altenew och heter Brush Alphabet Die. Kontakta anna@pyssloteket.se så kan hon kolla om det fortfarande går att beställa. Samma sak med löven som har några år på nacken och är från Lawn Fawn Stitched Leaves. Texten Love som kommer från My Favorite Things tror jag tyvärr är ur produktion men det finns väldigt snarlika att beställa.

Jag gillar leken med ord – love som ligger så nära löv och att jag älskar hösten. Men ett höstmotiv behöver ju inte bara gå i rött, gult och orange eller hur?!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar