Pysslotekets Nyårskarameller: Året i siffror

Hur ska man summera det här året egentligen? 😳😨😱😷…. Ja fast nu menade jag i pysseltermer och då ser jag hur du genast lyser upp. 🥰 Kommande sju dagar bjuder Pysslotekets DT-gäng på sju Nyårskarameller där vi kommenterar och summerar pysselåret 2020.

Vi börjar med lite basfakta: 15500 meter dubbelhäftande tejp, 75 kilo Neenah Classic Cardstock och 41,5 kg Art bin – magnetark (som förvaring till alla våra dies) har rullats ut från butiken under året till alla våra pysselhörnor i landet.

Smaken kanske skiljer oss pysslare åt när det gäller märken och stilar, men förbrukningsvarorna är ofta de samma.

Därför är Bazzils eminenta cardstock det som säljer alla mest – 6139 ark har vi köpt – jo du, jag såg precis vad du tänkte – det är ju för 17 nästan 16,8 om dagen!!

Inte så konstigt. Cardstock används ju till både kort och LO:s och bara jag har gjort en bra bit över 100 kort och… ehrm, 5 LO:s under året. Ja, med det hamnar jag inte på topplistan direkt. Jag lovar att bli bättre 2021, men under 2020 är det framför allt Jennie, Susanne och Päivi som du ska söka på om du vill få inspiration till layouter. Här ett av Jennies fantastiska alster från tidigare i år.

Om man tittar på enskilda saker så ser topplistan ut så här:

På tredje plats kommer  EZ-foam – Mounting foam  – det man använder när man monterar gummistämplar. Jag gissar att ni precis som jag köper dem ganska ofta tillsammans med Katzelkrafts klurigt roliga stämplar.

Därför var vi många som blev mäkta glada och imponerade av Malins tutorial om hur man monterar sina stämplar så att stämpeltrycket syns på baksidan. Så förvarar ett riktigt proffs sina stämplar! Dvs inte jag. Jag har inte kommit loss än utan tittar bara storögt på Malins video. Så var en bättre människa än jag – här har videon igen:

En ganska bra portion av våra blogginlägg under året, 14% har använt sig av Katzelkrafts underbara stämplar. De passar bra för det här tokiga året tycker jag, här illustrerat av Gunillas härliga kort från tidigare i december.

På andra plats av saker vi köper mest kommer Lawn Fawns Glue Tube. Ett smidig liten tub med bra precision och som torkar snabbt hälsar Marianne i sitt inlägg från tidigare under hösten. Hon använder det till paljetterna i det här tjusiga kortet:

Men allra, allra mest säljer 12-tums arken av Chipboard. Inte mindre än 406 stycken…. VA??? utropade hela Designteamet. Nääähäää, det kan inte stämma!! Jo, lite av en doldis intar faktiskt förstaplatsen.

Men, sa Tettiz, jag har ALDRIG köpt ett enda sånt ark. Nä, sa jag inte jag heller förrän nu i veckan. Men var göööör de av all chipboard? undrade min namne Karin. Jo, sa jag, för jag ringde och frågade den allvetande Anna. Det är oftast män som köper ganska stora mängder och vi tror de bygger med dem. Hus och sånt till modellbyggen tror vi.

Men sen är det ju också så att produkten används till att bygga mini-album av. Fast det har vi inte bloggat om en enda gång under 2020, sa jag. Därför är det dags nu – så att 1 av de 328 blogginläggen handlar om den mest sålda produkten. En tutorial som vi hoppas att ni, våra 18709 besökare av bloggen i år uppskattar!

 

 

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar