Burk från tacofredagen återbrukas till presentask

Denna vecka har många återgått till vardag igen och kanske utropas idag ”Äntligen fredag!” följt av ”Tacos!!” Och kanske är ni som jag ibland riktigt lat eller riktigt ostsugen och köper en burk färdig guacamole eller cheesedip. I så fall är det bara att gratulera! Du har gjort ett riktigt fint konservburksfynd för återbruk, eller sk. Upcycling, ja eller på pyssliska en fin burk att altra till en rund presentask.

Diska burken noggrant. Mät höjd och omkrets på burken och skär en remsa mönstrat papper som är 0,5-1 cm längre (men exakt i höjd). Distressa (färga in) kanterna med lite brun stämpeldyna och limma fast.

Skär ut en cirkel som är något större än locket. Skär ut samma form i vit mossgummi så håller sig kanten stabil. Skär även ut en smal remsa till kanten. Om du vill dölja det gröna så mycket som möjligt kan du skära ut en cirkel till lockets insida också. Distressa kanterna och limma fast. Jag har använt ett papper från ett Stamperia 8”block Pink Christmas, men fina romantiska papper hittar du även hos Prima.

Nu till det roliga: dekorera burken. Som du kanske har sett är folierat/metallic väldigt trendigt. Bladen som snart alla i DT-gänget äger är från Altenew dies Leaf Mix. Dessa har jag skurit ut i roséguldfolierad cardstock från Bazzil. Vilket papper! Jag skär även en smal remsa som jag fäster som ett skärp runt burken. Jag dubblerar löven i gamla notpapper jag hade i gömmorna.

Ett kul tips för att få metalliska blommor är att embossa dem. Här använder jag Wow Mixed media brush som är som en tjock flytande embossingvätska som jag penslar på (slut i butiken just nu men ny förbeställning är på gång så mejla anna@pyssloteket.se innan 12/1 kl 12). Jag strör sedan embossingpulver på i färgerna Gold, Perissa och Crusty Copper. Wows embossingpulver hittar du här.

Jag gör även en liten tag av Lawn Fawn Say What? Gift tags die (finns inte inne i butiken just nu men mejla anna@pyssloteket.se för förbeställning). Tagen skär jag ut i kvistpapper. Även skär jag ut ramen i mossgummi för att höja upp den lite från motivet. Motivet skär jag ut från Maja Designs block Winter is coming. Ovanpå dekorerar jag med text från Altenews dies Sentiment strip die som jag embossar i guld och en stickers från Tim Holtz block Clippings Stickers. Fäst tagen i ett litet snöre på burken (jag använder gluedots som jag gömmer bland rosorna).

Lite silkespapper i burken och din gåva känns väldigt långt ifrån vardagens tacoburk eller hur?!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

2 reaktioner på ”Burk från tacofredagen återbrukas till presentask

  Sara

  (8 januari, 2021 kl. 16:28)

  Så snygg! Och så roligt med återbruk, det får ni gärna dela med er av mer💕

   Karin Å

   (8 januari, 2021 kl. 20:23)

   Absolut. Har fler grejer på G!

Lämna ett svar