Altenew Leaf mix dies på slimline

Efter att jag såg Malins ursnygga kort med Altenew Leaf mix så var det inte så svårt att övertala mig att låta dessa dies flytta hem till mig. Jag blev sugen på att testa dessa ihop med Bazzills snygga papper i turkos med tanke på hur januari månads moodboard ser ut. Jag köpte 6 olika turkosa/blå nyanser och skar ut alla löv med dessa. Jag passade även på att göra en liten swatch-ring med Lawn Fawns tag die Say what gift tags när jag ändå höll på med att skära ut alla löv. Det finns en mängd olika löv som alla kan användas indivuduellt eller så kan du montera dem ovanpå varandra för en annan effekt. Jag slängde även med lite av Lawn Fawns holograph-papper för att få en liten extra twist.

Med alla dessa löv att leka med så plockade jag fram mina slimline dies från Waffle flower och började leka med olika layouter. Till slut kom jag fram till dessa tre:

För alla tre så använder jag mig av Anitas kortbas i grunden och Waffle flowers största slimline die i deras nesting dies. Eftersom diesen inte är lika höga som kortbasen så skar jag av denna där jag tyckte det passade. Det översta kortet har full kortbasstorlek, det mellan har Waffle flowers dies storlek plus en extra blå remsa och det nedersta är bara Waffle flowers die. Om du vill läsa mer om dessa dies och jämförelsen mellan storlekarna, kolla in inlägget från Nyårskaramellerna om Trendspaning.

På detta kort så har jag torrembossat den vita panelen med diesen genom att använda en gummimatta, Anna säljer denna från Spellbinder i butiken. Det blir inte ett lika tydligt avtryck som en embossingfolder men ändå en bra grundstruktur. Jag har sedan monterat mina önskade blad över med Lawn Fawns glue tube. Efter det satte jag dit nederdelen på kortet vilket är ett blåt papper och en bit av Lawn Fawns holographic papper. Texten kommer från Altenews set Dotted blooms och är heat embossat på svart med Wows embossingpulver i vitt.

Här ser man lite tydligare torrembossingen i bakgrunden och det härliga blinget från holographic pappret.

Nästa kort ut så har jag endast monterat ett antal blad på den vita panelen och fäst ”Hello” ovanpå. Hello kommer från en die från Pink Fresh Studio som Anna beställde hem åt mig (maila till Anna om du är intresserad). Jag fäste en liten bit blått cardstock längst ned och skar sedan av den överhängande delen av kortbasen.

Holographic paper fotograferar riktigt väl för att vara en glansig yta 😉

På det sista kortet så valde jag att montera ett ”helt” blad underst och en detaljdel ovanpå. Dien Hooray kommer från My Favorite Things och är även den utskuren ur holographic papper. Alla enamel dots kommer från Altenews pack Cool summer nights där man får med fyra nyanser av turkost i en mängd storlekar.

Även här skar jag av den överhängande delen av kortbasen efter att jag monterat min panel.

Det kommer helt klart bli fler kort med dessa roliga löv för min del. Totalt fick jag ihop 7 kort med alla löv jag skar ut. Hoppas ni fått lite tips på hur ni kan använda dessa löv-dies från Altenew.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar