När stämplarna gifter sig med art journaling

Det finns vissa stämpelmärken som passar extra bra till det man vill pyssla med, och denna vecka vill jag slå ett slag för märket Visible Image. Dessa stämplar kommer från England, och tillverkas i klar och kvalitativ fotopolymer, och inte nog med det; de har även riktat in sig på riktigt unika motiv som gifter sig extra väl med mixed media såsom t.ex. art journaling och ATC-kort. Kreativt och inspirerande! Kika gärna i butiken vilka Anna har inne just nu.

Det stämpelset jag använt denna vecka heter ”Night Owl”. Jag älskar fåglar av alla de slag för mina alster, och ugglor har många undermeningar och konnotationer. Då jag alltid varit en nattuggla och kämpat en del med min sömn, kändes texten på detta set perfekt.

Jag började med att tejpa kanterna med washitejp, och sedan måla ett tunt tunt lager vit gesso i min art journal. Jag var noga med att det skulle vara så pass tunt att det inte skulle bli en ojämn yta, för då skulle det bli extra svårt att stämpla i min redan bulkiga och överfulla journal.

Jag stämplade med en svart och vattenfast stämpeldyna i svart (i detta fall Altenrews Obsidian), och torkade en omgång med min embossingfön för att bläcket skulle sätta sig ordentligt.

Bakgrunden målade jag med vattenfärger, även dessa från Altenew. Deras 24-färgsset har 24 individuella halvkoppar med pigmentrika och vackra färger! Perfekt komplement för din art journal! När jag målar med vattenfärg och akvarell börjar jag alltid med att lätt duscha färgerna med en mini mister från Ranger. Det aktiverar färgerna och gör det lättare att börja måla.

Jag använde blåa, lila och gula toner när jag målade, för att få en känsla av en natthimmel med månsken. För att de inte skulle flyta ihop och bli gröna lät jag lagren torka emellan applikation. Jag villa att ugglan skulle stå ut från den färgrika bakgrunden, så den fick vara vit och svart. För att få lite extra kontrast målade jag i en del av motivet med vit och svart poscapenna.

Lite stänk känns alltid rätt och jag ville ha vitt stänk denna gång. Kanske snö? Kanske stjärnor? Vit Glossy Spray från Dina Wakley gjorde tricket! Var noga med att täcka underlaget bara, denna lackfärg sitter som berget när den väl torkar.

Att dra bort tejpen runt kanterna när man är klar är SÅ tillfredställande. Om tejpen är svår att få bort kan man värma den lite lätt med sin värmepistol/embossingfön, det mjukar upp klistret och gör det lättare att dra bort tejpen utan att underlaget skadas.

Jag gjorde en svart handritad ram med svart poscapenna, och sedan var sidan i stort sett klar!

Nu skall jag bara skriva dit en del text om ämnet, men det gör jag en regnig kväll med en kopp te och en varm filt. Och lite bra musik i bakgrunden.

Brukar ni skriva i er journal på en gång, eller brukar ni vänta och känna efter?

 

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar