Keep calm and keep art journaling

Har du kul? frågar maken en halvtimme in i mitt skapande. Han får ett morrande till svar: ”Ibland är det ju 🤬 inte meningen att man ska pyssla!!” Då är jag på mitt andra försök av att göra en gullig kortvikning jag sett till alla hjärtans dag. Allt som kunde gå fel gick fel. Skulle jag göra ett tredje försök eller byta spår? … Jag hade ingen lust att sabba mer cardstock faktiskt. Jag tittade på det jag plockat fram:

Det kunde också bli en art journal sida. Art journaling är så förlåtande. Jag älskar verkligen kortmakeri men i vissa sinnesstämningar då är art journaling bättre ändå. Jag tog fram en sida från min nya art journaling pärm.

Plötsligt var jag i ett flow. Jag använde samma tekniker och material som jag tänkt; Distress Oxidegel press och stencilen från Leaf Bed från Altenew. Skar ut mina nya fantastiska diesen Just Leaves från Altenew. Jag kompletterade bara med en textstencil från Mantras Dina Wakley och Time flies från Visible Image. Lite färgstänk från några sprayflaskor.

Fågelstencilen svampade jag med vit stämpelfärg Unicorn från Hero Arts och stämplade inuti med en Torn Text från Darkroom Door (beställningsvara, mejla anna@pysdloteket.se). Textstämpeln på vänster sida är från Katzelkrafts stämpelark Les anthropomorphes rabbit.

Vilken tillfredsställelse! Det blev något. Bara lugn och ändra planen lite. Och där på pappret lyckades jag fånga min sinnesstämning; frustrationen över pandemin och vissheten om att vi fixar det om vi bara håller i och håller ut. Tiden går. This too will pass. Keep calm and keep art journaling!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar