Färgstarka collage

Idag visar jag två sidor ur min lilla vita Dina Wakley artjournal. Bakgrunderna  gjorde jag som prototyp för att jag ville testa olika färgkombos med distress oxide sprays till en beställning .

Jag har utgått från en bakgrund och sedan byggt lager med både sånt som låg och”skräpade” på pysselbordet, spillbitar från andra projekt och småbitar från Dina Wakleys collageblock.

Jag sprayade först och förseglade sedan det hela genom att applicera multimedium på ett ark collagepaper från DW som jag sedan la med limsidan nedåt på den torra sprayade bakgrunden. Hade jag börjat applicera något vått direkt på det sprayade så hade jag flyttat runt färgerna eftersom sprayerna reagerar med blöta medier. Jag körde för säkerhetskull ett lager multimedium ovanpå också för att vara säker på att spraybakgrunden är förseglad.

Skapade mer struktur och dimension i bakgrunderna genom att stämpla (med vattenfast dyna) och applicerade även akrylfärg genom en stencil från Darkroom Door. Sedan fäste jag lager på lager med collagebitar med en tiny attacker, jag har alltså häftat fast alla pappersbitar inte limmat alls. Det blir inte lika platt när man jobbar med häftapparaten som det blir med lim.

Nonsensskriften har jag gjort genom att skruva på en fine tip applicator på Dinas akrylfärger som jag sen ”scribblade” med. Det går alldeles utmärkt att byta tillbaka toppen skölja ur den och använda till annan färgflaska.

Brukar du göra collage i lager på lager eller jobbar du mer ”platt”?

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar