Grönt och lila med Lawn Fawn

Det där med grönt tycker jag är lite svårt. Det är ingen favoritfärg direkt så det är inget som jag använder så ofta. I och med månadens moodboard där grönt och lila är huvudingredienserna så tänkte jag, det blir ju ett perfekt tillfälle att ta en titt i mina mönsterblock och använda de där gröna som jag inte alltid dras mot. Så, sagt och gjort. Jag blev så pass inspirerad att det i slutändan blev två kort, alltid bra att göra fler när man har kommit igång.

Vi börjar med den söta lilla boxen som är gjord med en die från Lawn Fawn som heter Shadow box card. Jag kompletterade för inte så länge sedan med Shadow box card spring add-on till denna där man får ett nytt ”fönster”, gräset på insidan, träden samt trädens kronor som även kan användas som buskar med flera. I ett tidigare blogginlägg så har jag delat 5 tips för just shadow box så kolla gärna in det också.

Jag har använt ett grönt papper från Bazzill som grunden i min låda och även för gräset. För trädstammarna så använde jag mig av mönsterpapper från Lawn Fawn 6×6-blocket Knock on wood. Trädens kronor och bakgrunden kommer från ett äldre Echo Park-block som passande nog heter Dino friends.

De stämplade figurerna är från Lawn Fawn Rawrsome och har färglagts med Copics, alkholbaserade markers i moodboardens lila och grönt.

Shadow-boxen går utmärkt att posta, den blir helt platt och går att skicka i ett vanligt kuvert.

På denna bilden syns det tydligt att hjärtana svävar ovanför figurerna. Detta åstadkommer man enkelt med en bit med plast, i det här fallet är det en bit av en gammal OH-plast från mitt förråd. Man kan variera innehållet i lådan i all oändlighet, bara att prova med dina favoritfigurer.

Nästa kort ut använder sig av papper från två Lawn Fawn blocken: Dandy day och Spring fling. Det kändes som de söta mössen från stämpelsetet Dandy day passade utmärkt för detta vårkort. För att få ihop lila i den bilden så skar jag ut en bit Ranger watercolor paper med en cirkeldie från My Favorite Things. Jag använde sedan Nuvo Shimmer Powder i färgerna Lilac waterfalls och Violet brocade ihop med vatten för att få en lila himmel. Gräset är gjort på samma sätt fast med gröna nyanser som Falling Leaves, Green parade och Fountain of jade. Jag skar sedan ut den gröna cirkeln med en gräsborder från Lawn Fawn som heter Simple grassy hillsides.

Två av papprena skar jag ut med min absoluta favorit-die Wonky Stitched Rectangle från My Favorite Things, den kommer nästan alltid till användning känns det som ;).

Papper och panel är sedan monterade med dubbelhäftande tejp samt Lawn Fawns glue tube.

Kändes lite skönt att faktiskt använda lite papper ur det stora mönsterpappersförrådet och inte bara samla. Dags att ta en titt på ditt förråd för att se vad som kan komma ut och leka på pysselbordet? Hittar du något som du kanske inte riktigt har användning för längre? Mellan den 22 april till 4 maj så samlar Pyssloteket in och donerar till Barnens Ö, låt ditt gamla pyssel få nytt liv. Du kan läsa mer här.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar