Imorgon vänder det!

När jag var ung tog jag till orden. Skrev dikter. Det blev ofta för dramatiska. Så där pinsamma övertoner så att man inte känner igen sig efteråt om man mot förmodan vill läsa dem igen. 🥴

Nu när känslorna knarrar tar jag till färg, gärna kritor, smetar gärna ut färgen direkt med fingrarna. Katarsis heter det va? Någon slags känslomässig rening. Det fick jag aldrig av dikterna vad jag minns.

Huuuuuursomhelst. Idag har jag en sån där knarrig dag. Jag tror jag är trött på pandemin som vanligt. Inget värre än så. Trött på zoom. Trött på smittspårningsbrev från skolan. Trött på regn.

Glädjande nog fick jag leverans från Pyssloteket. Hade beställt massa nyheter. Såg fram emot kanske de där rosorna från Hänglar Wings.

Kanske den där supergulliga från Colorado Craft Company som jag tänkt göra till mors dag (typ ”Jag ska måla hela världen lilla mamma” ni som minns sången…).

Men nä. Känslorna knarrar. Jag känner mig som när Bilbo i Sagan om ringen säger: ”I feel thin, sort of stretched, like butter scraped over too much bread.” Bortsett från smal då’ra så här 14 månader in i pandemin. 🥴 😂

Då faller ögonen på en annan stämpel. Det är ju precis så där jag känner mig idag. Trasslet tynger och skymmer sikten på målet. Alltför många ord i för långa möten idag. Det väller ner från hjärnan och hänger som en lång lugg och jag känner mig enögd.

Perfekt. Och kanske hittar jag någon passande text på textarket Snorkigt #7. Jajamen, där finns hoppet: ”Imorgon vänder det”

Det går snabbt nu. Jag har en bakgrund liggande i min Art Journal pärm som passar. Så jag stämplar. Kladdar med kritor. Kompletterar med trasselskriften från arket ”Bladranka”.

Ah! Genast mycket bättre. Knarret från känslorna tystnar. Tack för hjälpen Hänglar&Wings!

Missa inte att spana in allt fint som kommit in. Jag har hört att man kan nå katarsis genom shopping också! 😉

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar