Art journaling på svarta och vita sidor

Jag har flera olika art journals och använder dem efter humör och beroende på stil. Idag tänkte jag visa ett par sidor ur en art journal, där jag fått för mig att varva vita och svarta sidor som jag gör som i par. Som yin och yang, tänkta att höra ihop.

Det är trevligt med en Art Journal där bladen är lösa igen pärm. Det förenklar hur du kan använda tex. Gelprint tryck på sidorna, gör att du lättare kan använda en Misti mm.

Det är en ringpärm med sidor ca 17*17 cm och den innehåller vita, svarta och naturfärgat papper. Den går att beställa utav Anna och heter Studio Light, Art journal Jenine’s mindful art nr.03. Mejla i så fall anna@pyssloteket.se.

Än så länge har jag inte dekorerat framsidan. Det får bli ett sommarprojekt tror jag.

Det går knappt att beskriva dessa sidor steg för steg, de bara händer. Ibland över längre tid och i många lager. Men jag använder mig av stenciler och stämplar ofta av märkena Dylusions (i beställningssortimentet), Visible Image, Dina Wakley men även Hänglar&Wings.

Medium jag använder är ofta Distress oxides. De går även att använda på de svarta sidorna. Använder även ofta kritor motsvarande Scrible Sticks. På de svarta sidorna är även Hero Arts vita stämpeldyna Unicorn väldigt användbar. Det blir också väldigt läckert att använda 3D gloss gel genom olika stenciler, som jag gjort med stjärnorna på det svarta eller rutmönstret över människorna på den ljusa sidan.

Det händer att jag klipper ut eller stansar ut saker som löven och bina här. Löven Just Leaves från Altenew och bina en stämpel från Darkroom Door (beställningsvara). Man kan såklart även använda ephemera som jag gjort på den svarta sidan med fjärilen här nedan.

Svart och vit penna för att skugga text eller rama in sidan är också ett måste. Man kan också testa akrylsprayer som jag gjort på uppslaget ovan både med spray, stånk och rinnteknik.

Givetvis kan man även använda vanlig akrylfärg som här nedan där jag gjort ett gelprinttryck på lövet. Jag använder även ofta akryl för att göra färgstänken.

Färg beter sig annorlunda på svarta sidor såklart. Det är kul och utmanande att experimentera med. Det är också roligt detta att göra en tvillingsida, till sidan jag skapat i svart eller vitt – det sätter fart på kreativiteten. Testa det du med vettja!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar