Free -Art Journal

Hej allihop!  Är ni i semestermood? Jag gör min första semestervecka nu och det är helt fantastiskt. Jag hoppas att ledigheten gör att min pyssellust tar ny fart, något den brukar göra när jobbstressen lägger sig. Pysslar ni mycket på sommaren eller håller ni mest till utomhus i det förhoppningsvis underbara vädret?

Idag har jag ett litet uppslag från min egengjorda lilla Art Journal. Det blev en sida där jag lekte med mönster genom att kombinera flera stenciler.

Jag låter ofta bakgrunden titta fram när jag skapar på gamla boksidor eller liknande. Jag älskar kontrasten mellan det gamla och det nya. För att skydda sidorna och skapa en bra grund för mina färger preppar jag med clear gesso.

Jag valde akrylfärg som medium den här gången och gjorde en bakgrund med två olika rosa-lila färger från Dina Wakley Media, Fuchsia och Eggplant.

För att skapa mitt mönster började jag med en stencil med stora öppna ytor, DWMs Large Halves. Jag valde sedan en av DMWs äldre stenciler, Flying Birds, som focal point.

Till sist gjorde jag också mönster med DWMS Petals för att skapa lite mer intresse och action i sidan. Jag gick även på med diverse mindre textstämplar i samma syfte, i kluster för att fånga ögat.

Jag har gjort skuggor med en svart akvarellpenna och konturer med både svart och vit posca. Färgstänk är ju ett måste och förutom svart använde jag också kontrastfärgen turkos.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Lämna ett svar