Återbruka en kortlek och få dagens citat

Upp i ekorrhjulet! Lös vardagspusslet! Låt cirkusen börja! Nej jag hoppas du fått en någorlunda lugn start efter sommaren. Men oavsett hur du upplever återgången efter sommaren så är det aldrig fel att ha lite humoristisk livsvisdom till hands när vardagen kommer klampande.

Så jag fortsätter det projekt jag påbörjade i somras att altra en hel kortlek av ATC-kort i serier om 3 eller 4 med sammanhållande tema och färger. Det är en rolig form att skapa i och att använda små stämplar till något annat än kort. Här ser ni hur min sommarserie växte fram:

Tanken är att man ska kunna dra ett kort om dagen och få liksom dagens citat. Kanske med lite livsvisdom. Kanske med lite humor.

Serien jag vill visa idag serie handlar om livets circus. Att få till jonglerandet med vardagen. Balansen i livet och och lite självpepp.

Jag har gjort bakgrundspappret med Shimmer Powder och stenciler med samma teknik som Marianne visade för inte så länge sedan. Ni ser här hur man gör i hennes inlägg från Instagram:

Det papper som jag använde var lite porösare och färgen flöt under linjerna lite mer än hos Marianne. Men experimentera dig fram med papper, mängd vatten och vilka stenciler som ligger tätast mot ytan. Jag la korten på pappret, lite åt olika håll, ritade av och klippte ut.

Sedan stämplade jag cirklarna och bokstäverna på (ni har länkar i materiallistan nedan.

Sedan färglade jag mina söta små cirkusartister, Anita Jerams So sweet Slimline från Colorado Craft Company och Spoonful of sugar.

Att klippa ut dem var lite meckigt, men om man vill kan man ju köpa diesen till spoonful of sugar (de finns i butiken) och vill du ha de andra också så går det att beställa hem om du mejlar anna@pyssloteket.se.

Sedan pricken över i:et: de snorkiga stämplarna från Hänglar&Wings. Jag toppade lite med lite glitter på sockret och stjärnor genom en stencil.

Materiallista:

Stämplar från Colorado Craft Company

Classy Stripes och milky way stencil från Altenew

Nuvo Shimmer powder Catherine wheel och Glimmer paste Moonstone

Textstämplar från Hänglar Wings

Bokstäverna är Invisible Alpha från Altenew som tyvärr inte säljs längre.

Och apropå balans; se till att väga upp vardagsbestyren med en rejäl dos pyssel.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar