Jag blev lite sugen på Halloween istället…

Jo alltså, Halloween är egentligen inte min grej, men här står jag ändå och är väldigt sugen på ”lite döden” och att skapa lite mardrömsaktigt märkliga djur av obestämbar art… Och mitt uppe i den mysko idévandringen triggas jag av frågan: Hur många stämpelset kan man egentligen kombinera på tre ATC-kort??? Hur hamnade jag här? Jo…

Igår berättade Malin om hur hon löser omöjliga beställningar. Jag kan hålla med henne om att även jag kan gå igång på riktigt svåra beställningar. Men mer vanligt när jag har beställningskort är att min hjärna, likt ett trotsigt barn, hamnar i prokrastineringsläge, (dvs. att skjuta upp/senarelägga den egentliga uppgiften). Och bästa sättet att skjuta upp är tydligen att få massvis energi till något heeeeelt annat. Vilka fantastiska idéer jag får av det!

Så där står jag, nä förresten, där rafsar jag fram alla fantastiska stämpelset från Visible Image med en sällan skådad arbetsiver och börjar fundera över hur en sjöhäst kan bli mardrömslik och hur korpen kan sitta som en läskig mask över en skalle.

Men först bakgrunden: Jag jobbar med ett vattentåligt akvarellpapper, min non-stick mat och en sprayflaska med vatten, en sk Mister. Jag drar mina Distress Oxides på mattan, sprayar vatten och sprider ut dropparna lite med en pensel eller genom att blåsa dem åt olika håll med en sk. Air blower (en liten handblås som man trycker på) och duttar försiktigt ner pappret, nästan som om man lyfter upp dropparna bara genom att toucha ytan. Då får man droppmönstret. Trycker man mer får man ink-squishing dvs större, utsmetade färgfläckar.

Denna bakgrund använder jag sen till mina tre ATC-kort där jag kombinerar inte mindre än 9(!) olika stämpelset. Tror du mig inte kan du räkna själv i dagens instagraminlägg och se om du kan spåra vilken stämpel som är använd på vilket ATC-kort.

Men hur gjorde jag då? Ja, när jag kombinerar t.ex. sjöhästen, skallen och fjärilsvingarna använder jag mig av maskningstekniken. Här på youtube visar Babsan en alldeles utmärkt instruktion på hur man maskar, dvs. kombinerar ihop olika stämplar. Så här blev ATC-korten:

Utöver de fantastiska seten från Visible Image har jag använt två stenciler från Tim Holtz; Bubbles och Batground. Jag har också klippt ut texter från P13s oerhört coola pappersblock ”Free Spirit”.

Märkligt vilken fart man kan få när man inte gör det man borde… Och faktiskt – det gav energi till att göra det där beställningskortet också – och tänk då använde jag Visible Image också! Här är en sneak-peak på det kortet:

Visst är den magisk? Slutet gott allting gott alltså även för en prokrastinerande pysselgalning!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar