Art journal-sida á la Dina Wakley

Skapandet går i vågor och perioder – ibland gör jag massor med kort och ibland fastnar jag i ATC-skapande, men nu var jag sugen på att göra en art journal-sida. Jag blev utmanad av mina kära DT-kollegor och skulle använda gult och kornblått (en favoritfärg och en som jag har svårt för och sällan använder). Resultatet:Jag grundade sidan med gesso och lät torka innan jag limmade fast lite remsor av gamla boksidor med Rangers Multi medium matte, som jag penslat på, både under och över pappersbitarna. Ansiktet är en bit av ett Collage tissue paper från Dina Wakley och det är fastlimmat på samma sätt som pappersremsorna. När allt var torrt kunde jag sätta igång med färgerna – jag använde mina Scribble sticks, också de från Dina Wakley, och blandade ihop lite Lemon, Peacock, Evergreen och Lapis (sticks från både set 1 och 2).

Jag använde två olika bakgrundsstämplar från Visible Image och stämplade med Distress Oxide Peacock Feathers – stämpelsetet heter Grunge Tones och är tyvärr slut i lager, men liknande stämplar finns i setet Set the Tone. Jag stänkte lite akvarellfärg i guld på några ställen och stämplade texterna med Archival ink. Texterna kommer från två olika set, även de från Dina Wakley, och de heter Stencil Alphas och Weird is Good. Stämplarna finns inte i lager, men går att beställa genom att skicka ett mail till anna@pyssloteket.se.

Slutligen duttade jag lite med en vit Poscapenna här och där på sidan innan jag kände mig färdig. Jag har gjort alldeles för lite i mina art journals på senaste tiden, men det kommer nog bli ändring på det – om jag inte fastnar totalt i julkortsträsket, vill säga…

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar