Julstjärnor med Altenew leaf mix dies

Jag håller med Jenny som igår skrev att bästa tiden att göra julkort är nu, då julkänslan fortfarande sitter i ordentligt och man förhoppningsvis har ledig tid att pyssla. Hemma hos mig så finns det alltid hyacinter och julstjärnor till jul (som hos många antar jag). Blev så sugen på att försöka skapa en julstjärna med ett set som ramlade på mig tidigt i år; Altenew Leaf mix dies. (De finns nu även i tropisk variant för den som är intresserad.) Det var Malin som lurade in mig i detta träsk med detta underbara inlägg och jag trillade dit hårt och visade upp mina skapelser i detta inlägg. Diesen skär ut väldigt detaljerade löv i olika varianter;

Gillar att det går så fort att få fram härliga löv att skapa med. Jag plockade ut ett antal cardstock i rött, rosa och vitt och även lite foilerat papper i guld, rose gold och rött. Med bara ett par vevningar genom Big Shoten så hade jag en mängd löv att skapa kort med så här kommer en liten kavalkad:

Till de kort som jag skapade ”julstjärnor” med så använde jag även Lawn Fawns nya bakgrundsdie Stitched Snowflake backdrop. Den är slut just för tillfället men glöm inte att använda den nya ”Bevaka”-funktionen så får du reda på när det kommer hem. Dien skapar lite intresse i bakgrunden samtidigt som det inte stjäl någon uppmärksamhet från blomman.

Jag placerade ut mina blad först utan att limma för kunna bestämma vilken design jag ville ha. När jag bestämt mig så limmade med Lawn Fawns glue tube. De undre bladen har fått mer lim på sig medans de övre endast har lim längst in mot mitten så att man kan böja upp dem om man vill. För att täcka fästpunkten för alla löv så stansade jag ut en liten cirkel som jag även heat embossade min hälsning på. Just denna stämpel kommer från mina gömmor men det finns supersnygga julhälsningar i butiken (och just nu är det rea ;)). Cirkeln fick lite 3D foam tape på sig för att få lite extra höjd.

Jag sprayade även lite Shimmer spritz Sparkle ovanpå min panel med löv  (innan jag satte dit hälsningen) så allt får ett lite härligt lyster, som är så svårt att få med på foto men man kan se att det glittrar lite på löven.

Man behöver ju inte skapa julkort om man inte vill, det är ju bara att byta ut hälsningen mot det som passar för ändamålet. Här hittade jag en liten hälsning från Lawn Fawns set Tiny tags sayings: birthday som passade utmärkt.

Efter jag limmat fast mina löv så klippte jag av dem som stack utanför panelen. Kan tyckas lite grymt att klippa av dem men det blir en snygg finish samtidigt som de faktiskt går i ett kuvert om man ska skicka dem. Om man tycker det är jobbigt att klippa av löven så vänd på kortet och klipp utmed kanten, då känns det inte lika illa 😉

Jag ville även testa en helt vit bakgrund och dessa löv och gjorde två kort med det motivet:

Man kan ju montera detta direkt på en kortbas men jag brukar faktiskt montera på en lös panel. Detta av två skäl, en lös panel kan jag skära ut med en die vilket gör att det blir snyggare kanter. En lös panel gör även att framsidan blir helt rak, en kortbas kan annars ha en tendens att böja sig åt något håll.

Jag märkte när jag stansade ut ett av löven med en massa cirklar i att det blev väldigt snygga ”pluttar” av detta. Jag samlade ihop dessa och gjorde ett shaker-kort med dem.

Jag skar ut min panel med Hero Arts Infinity Nesting rectangle dies och skar även ut ett löv ur den. Jag kunde sedan använda lövet att dekorera med, inget pappersslöseri här inte 😉 Jag satte en bit plast bakom min panel och byggde upp med 3D foam tape så att jag kunde fylla med de runda ”pluttarna”. Jag satte sedan panelen på ytterligare en vit panel utskuren med en Lawn Fawn Stitched rectangle för lite extra detaljer.

Jag dekorerade sedan framsidan med mina löv, en hälsning från Lawn Fawn Tiny tags sayings samt lite bling från mina gömmor.

Glöm inte att kolla in i vår Facebook-grupp och dela med dig av ditt pysslande i veckotråden. Du har fortfarande även några dagar till på dig att delta i vår julutmaning, om du vill så kolla in inspirationen på Instagram.

Med önskan om en god fortsättning och ett riktigt gott nytt år!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Julstjärnor med Altenew leaf mix dies

Lämna ett svar