Art Journal med – Dina Wakley – I spill

Mitt förra inlägg här i bloggen inspirerades jag av månadens skiss och idag har jag inspirerats av en enda liten bild i moodboarden:

Den lilla figuren i mitten längst till vänster pratade direkt till mig. Så här blev min tolkning:

Jag har jobbat i Dina Wakleys svarta journal, där det finns jutevävssidor. Den här sidan hade jag redan påbörjat innan genom att applicera heavy gesso genom en stencil från Prima som heter Oriental Wall. Stencilen har några år på nacken så den kan vara slutproducerad om du skulle gilla den menar jag. 🙂  Man anar den egentligen bara så det går ju bra att välja någon annan stencil stencil som helst. Det ger lite liv i bakgrunden när man skapar textur med tex tjockare gesso eller andra liknande medier.

Den ena figuren från stämpelsetet I spill,  Dinas design det med,  stämplade jag på hennes tissue paper – plain med Versafine onyx black. Den dynan ger bra skarpa avtryck och är vattenfast så att jag kan använda fler medier ovanpå utan att det blöder igenom eller kladdar.            Stämpelsetet har jag förbeställt av Anna.

De här tunna arken är suveräna till att stämpla på för att sedan göra collage med. Det suger åt sig stämpelfärg bra och går inte sönder när man fäster det på underlaget som vanligt silkespapper gör. Jag river ut motivet istället för att klippa då ”försvinner” det lättare in i bakgrunden och man ser inga skarpa kanter. Fäster det med collagemedium, en ny favorit att använda som ”lim” när jag grejar med mixed media.

Sedan färgsatte jag det hela med uttunnad svart akrylfärg i flera lager Jag hittade den perfekta stickersen från Tim Holtz, en överbliven snöflinga som låg och skräpade på pysselbordet och avslutade det hela med att måla och stänka med Shimmer Spritz Gold.

Hörni, har ni märkt att det vänder…ljuset är tillbaka, det är inte beckmörkt ute kl 16.00 längre. Sååå välbehövligt och alldeles underbart om ni frågar mig!

Du hänger väl med i vår utmaning Sju dagar att fira som pågår just nu i vår privata Pyssloteketgrupp på Facebook?!?! Den pågår ända till14 februari! Kika in där vettja, där händer det ett och annat minsann!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar