Art journaling med stenciler och tissue paper från Dina Wakley

Lite nu och då har vi livesändningar i Pysslotekets Facebookgrupp och söndagen den 30 januari påbörjade jag en ny art journal från Ranger/Dina Wakley Media. Såklart finns sändningen sparad, så om du är med i vår Facebookgrupp kan du se den där – men om du föredrar det skrivna ordet så tänkte jag sammanfatta vad jag använt och hur jag skapat sidan.

Jag började genom att riva bitar ur ett collage tissue paper från Dina Wakley Media (seten heter Text Collage och Church Doodles) och limma in dem på sidan med Soft matte gel från Prima Marketing. När limmet hade torkat kunde jag börja lägga på färg och jag använde Scribble sticks till att färglägga bladen innan jag plockade fram stencilen Curly Frond och akrylfärger (Turquoise, Ocean, Lime) för att bygga på bakgrunden med lite fler blad. När jag applicerade färgen genom stencilen använde jag en Ink blending tool med en Mini Domed Ink blending foam på – den tycker jag kommer åt bättre i stenciler, just på grund av sin rundade form.

När jag torkat alla blöta färger med min Heat tool kunde jag lägga på lite ”skugga” runt mitt huvudmotiv – jag använde en penna med vattenlöslig färg, men skulle lika gärna ha använt en Scribble stick eller lite akrylfärg utspädd med vatten.

Texterna ”Stay wild” och ”Stay weird” (collage tissue) limmades fast på samma sätt som tidigare collage tissue paper och torkades innan jag stänkte på lite guldfärg (Gansai Tambi Starry Colors). Final touches/pricken över i:et blir detaljer med svart och vit Poscapenna.

Detaljbilder:


Nästa livesändning är planerad till söndag den 27 februari, så vill ni se vad som skapas då är ni välkomna in i vår härliga grupp på Facebook.

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar