Scattered straw, perfekt för solnedgångar

Har ni provat på Pysslotekets Inktober-lista? Om inte, kolla in den och skapa baserat på färgen eller namnet på den. Superkul idé tyckte jag och plockade färgen som är för idag; Scattered straw, och gjorde en bunt med kort. Scattered straw är färgen som jag ALLTID dras till när jag vill göra solnedgångar, vilket är ganska ofta, faktiskt 🙂

Jag plockade fram ytterligare några passande färger för solnedgångar och började ink blenda och till slut blev det så här;

Här kommer en liten materiallista på vad jag använt så kan vi gå in på detaljerna på respektive kort lite senare;

Detta första kort skapade jag med månadens moodboard i åtanke. Jag plockade fram min solstencil och blendade färgerna Scattered straw, Ripe Persimon och Abandoned coral med mina mini ink blending tools. Jag gick över blandningen fler gånger för att få så jämna övergångar som möjligt. Jag skar sedan ut panelen med Hero Arts Infinity Rectangle dies, näst största storleken. Fördelen med den är att den passar perfekt innanför Lawn Fawns största die i Stitched Rectangle så att stygnen precis syns. Perfekt!

Jag dekorerade med en vit cirkel och text och bilder från Lawn Fawn setet Scripty Autumn Sentiments. I skrivande stund är detta på rea och det finns fortfarande några set kvar… *hint, hint*. Jag heat embossade löven i vitt och hälsningen med Wows Metallic Copper Sparkle.

Löven färglade jag sedan med samma färger som jag blandade med men jag la till färgen Saltwater Taffy. För att blenda innanför heat embossingen så använde jag Rangers Detail Blending Tools, perfekt för riktigt små utrymmen. Avslutningsvis dekorerade jag med några paljetter.

Nästa kort gjorde jag på liknande sätt med samma produkter. Skillnaden är färgerna jag blendade med är Scattered straw, Saltwater Taffy och Wild Honey. Samma stämplar men denna gång heat embossade med guld. Cirkeln i mitten samt den lilla textremsan med ”Hello” är ink blendade med Scattered straw.

Cirkeln är monterad med 3D foam tape. Panelen är utskuren med Hero Arts Infinity Rectangle die, den 3:e största. Denna passar perfekt innanför den största Lawn Fawn Stitched Scalloped Rectangle. Avslutade med lite paljetter.

Jag älskar verkligen ink blending men tänkte att nu är det dags att byta ut stencilen så jag plockade fram My Favorite Things Circle Extraordinaire så man kan få en perfekt cirkel på sin panel. Här har jag använt Scattered Straw och Saltwater Taffy. Jag använde samma färger på ytterligare ett card stock och använde sedan en die från Bold text: Halloween från Sizzix där det står Trick or treat. Jag dekorerade bokstäverna med lite Lawn Fawn Prisma glitter för lite extra bling. Katten kommer från Sizzix set Mischevious.

På sista kortet så har jag använt samma stencil men sedan lagt till färgen Villanous Potion för att få en riktigt cool solnedgång. Spökena kommer från setet Simply Celebrate Fall och där har jag klippt isär raden så de kan flyga runt två och två. Hälsningen kommer från setet Henry’s ABCs.

Prova gärna att använda vårt tema under oktober; Inktober och gärna ihop med vår moodboard. Posta i vår snacktråd i Facebook-gruppen eller på sociala medier och tagga med #inktober och #pysslotema, vi vill gärna se vad du gör.

Missa inte att vi även har ett fint erbjudande med anledning av Inktober. Köp 5 Oxides och/eller Mini Distressdynor, betala för 4. Priset justeras i efterhand. Blandar man så är det billigast på köpet. Pågår till och med 14 oktober.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Scattered straw, perfekt för solnedgångar

Lämna ett svar