Altenew ”Winter magic” var inte bra för mig….

”Jag behöver verkligen inga fler julstämplar i år! Jag har ju den här högen som är näst intill oanvänd och den här högen som ÄR oanvänd. Och så får jag ju inte glömma den här högen med gamla favoriter som jag vill plocka fram igen” Och ändå så trillar jag dit. Samma visa varje år. Säg att det inte bara är jag?

 

Det jag trillade dit på i år var Altenews ”Winter magic” release som släpptes i september, tror jag det var. Men jag höll mig jättebra! Tills jag fick ett meddelande från Anna: ”Jag beställer från Altenew i eftermiddag om du ska ha nåt”. Då var det ju kört.

Jag förbeställde ”Festive tree”, ”Pine forest”, ”Poinsettia cluster” och ”Layered snovflake 2” (den sistnämnda är beställningsvara och finns inte i butik). Ska ’re va så ska ’re va! Och för att legitimera mitt köp – jag har verkligen haft jätteroligt!

Först ut en trio gröna kort där Mistin var till god hjälp för att massproducera träd. Granen har två lager och det andra lagret har jag stämplat först med grönt och sen en gång med Versamark för att därefter kunna embossa med ett glittrigt embossingpulver från Wow, ”Singing in the rain”. Just det pulvret finns inte i lager men jag tror att man får samma effekt med ”Clear hologram sparkle”.

Jag använde grön cardstock, ”Noble fir” från Lawn fawn, men inkade kanterna lite med … Forest moss? för att få lite mer liv i bakgrunden plus att jag skvätte en rejäl dos shimmer spray, ”White linen” från Dylusions. När träden var monterade skvätte jag mer vitt över, den här gången vit akrylfärg som jag spätt med en droppe vatten. Texterna kommer från stämpelsetet

Nästa batch granar blev regnbågsfärgade. För att få bra övergångar mellan färgerna, alltså inte så hårda kanter, så la jag på färgen med hjälp av en borste och inte direkt med dynan som man normalt gör. Jag fick stämpla ganska många gånger för att få tillräckligt mycket/djup färg men som sagt, Mistin är ovärderlig!

Jag torrembossade fyra bakgrunder med olika folders och de fick sen skvätt av distress mica stain i passande färger.

Texterna kommer från mina favoritset: ”Perfect sentiments: Holiday” från Pinkfresh studio och Mama Elephants ”Easy Xmas sentiments

Till sist en trio snöflingor utstansade i vellum , holografiskt papper och turkosa spillbitar. Bakgrunderna är åter igen paneler med mica stain på en torrembossad bakgrund.

Det skimrar nåt makalöst i verkliga livet!

Även embossfoldern med poinsettian har kommit till användning men det tänker jag faktiskt spara till mitt nästa bloggtillfälle. Då blir det nog tema julstjärnor har jag på känn. Är du redan nu sugen på såna så tycker jag du ska spana in DT Karins inlägg HÄR, hon kan det här med julstjärnor!

Önskar dig en trevlig och kreativ helg!

 

Det här inlägget hade ju inget som helst att göra med vår Inktoberutmaning men det betyder inte att den somnat in, nej den håller på hela oktober ut. Om du inte läst om den tidigare så hittar du mer info HÄR.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

2 reaktioner på ”Altenew ”Winter magic” var inte bra för mig….

  Linda landby

  (15 oktober, 2022 kl. 10:16)

  Alltså jag formligen älskar dina blogginlägg Gunilla 👌 tack för att du skriver på ett så härligt sätt o för att du o alla ni andra bjuder på underbar inspiration. De sista i blått i detta inlägget är ju magiskt underbara.

   Gunilla

   (18 oktober, 2022 kl. 12:16)

   Tack snälla Linda!

Lämna ett svar