Cybercrop 2022 – Tettiz utmaning!

Just nu pågår vår årliga höstcrop i facebookgruppen. Har du inte hakat på så gör det! Den pågår till söndag 6/11 kl 23.59.

Idag tänkte jag visa mitt bidrag i Tettiz utmaning, en bild/citat utmaning som ser ut som följer.

Jag visst ganska omgående vad jag ville göra. Jag hade några utstansade löv liggande från Tim Holtz/Sizzix Leaf Fragments. Finns inte i lager men Anna kan ta hem till den som önskar. Jag ville använda dem som blommor men eftersom de är ganska stora så fick det bli en sida i min ganska bortglömda och försummade Art Journal… 🙂 Bladen är utstansade i akvarellpapper och infärgade med Distress ink pads genom ink-smooshtekniken.

Jag har använt mig av en massa saker här. Jag började med att limma fast en bit grönt papper från Dina Wakleys Collage Collective med hjälp av soft matte gel.  Jag rev sedan några blad från Dinas Tissue paper kit som heter Things that grow. De bladen fäste jag med soft matte gel på samma gröna papper som marken.
Jag fäste lite mer tissue paper på min bakgrund,  Blommor från Things that grow som i slutänden inte syns mer än prickarna mellan två blommor, samt cirklar från Backgrounds. Jag sprayade vatten på mina bakgrund och målade lite slarvigt med Dina Wakley akryl färg i färgerna Sky och Lapis.

Jag skvätte med lite Gloss Spray från Dina i färgen Ruby på bakgrunden för att få lite mer intresse i den. När jag var nöjd med bakgrunden fäste jag mina ”blomblad” och mina gröna blad med ännu mer soft matte gel.

Bladen till blommorna blev så bleka så jag har målade med distress watercolor pencils på dom i färgerna Rustic Wilderness, Walnut Stain och Rusty Hinge för att få lite mer liv och djup i dom.

 

Citatet skrev jag ut på vanligt kopieringspapper och fäste med dubbelhäftande tejpcardstock innan jag skar ut remsor och limmade fast dem. Jag målade lite med en svart akvarellpenna under bladen och på andra ställen där jag ville ha skuggning och drog ut det med en pensel med lite vatten. Det gör en väldigt stor skillnad för slutresultatet även om man inte tror det först.

Det var allt från mig idag! Kom in i facebookgruppen och ta dem av vårt skapande under Cybercropen tycker jag!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar