God Jul – Merry Christmas!

Embossa hönsnät, hör det till er hobby? Jag hade en idé om att använda hönsnät till en tavla, ursprungsidén var inte riktigt så här men när kreativiteten jobbar är det bara att åka dit den för en 😉 Så här blev min tavla! Häng med!

Jag började att klä in baksidan på en canvastavla med gamla boksidor samt pappersserien Christmas Wonderland från Maja Design. Jag har använt både stora 12″ papper samt papper från Majas 6×6 paperpad. Sedan gjorde jag ett litet hål i canvasen och trädde in ljusslingan från baksidan. Jag klippte till ”lagom” stora bitar av hönsnät med hjälp av en avbitartång sedan jag målade bitarna vita med heavy gesso. Innan de torkat strödde jag över embossingpulver från wow. När jag smält pulvret med embossingfön och allt torkat så häftade jag fast hönsnäten på canvasen. Häftorna ”dolde” jag sedan med smala remsor av grönt Majapapper.

Snögubbar, granar och snöflingor kommer från Tim Holtz dies: Twig and Stump. Tyvärr är dessa just nu slut hos Pyssloteket men jag tänker att denna tavelidé går att överföra till andra dies, tex alla Lawn fawnfans där ute som bygger upp scener på kort. 🙂 Bara fantasin sätter gränser! Granarna har även fått lite distress ink: Walnut stain och embossingpulver på sig.

God Julbokstäverna är dies: wooden alpha från Memory box som jag stansat ut i två lager och satt den bakre lite snett, som en skugga. Snögubbarna fick kläder av Maja designs: Christmas Wonderland. Näsorna stansades ut i vit cardstock och färgades in med distress ink: Spiced marmalade. Snögubbar och granar fäste jag med hjälp av gel medium, de fick även stöd av ljusslingan när jag virat den runt runt  😉

Önskar er en fortsatt fin december!

Jenny – vitatulpanencreates

Inläggsförfattare: Jenny

Älskar pyssel och handarbete i de flesta former, finns det nåt bättre än att få skapa med händerna?! Tror inte det! Har scrappat sedan 2008 och tekniker och produkter har växlat genom åren. Växlar klet och kladdig mixed media med papper och sax, välkommen att följa min resa här på Pyssloteket!

Lämna ett svar