Looking for Someone – art journaling

Jag är en periodare. När det gäller pyssel, alltså. Långa perioder kan jag bara göra kort, kort och kort, men så svänger det plötsligt och jag gör under en period mycket art journaling. Nyligen så svängde det åt art journal-hållet, så nu har jag gjort några nya sidor i en av mina journals. Det är så himla härligt att dra fram färger och stämplar och tissue paper och bara sätta igång!

Sidan sitter i en av mina många Dina Wakley media journals – det finns flera olika storlekar och utföranden – denna heter Blue Edition och har sidor av jeanstyg utöver de vi ser på bilderna (akvarellpapper och juteväv).

Jag brukar nästan alltid grunda mina sidor med vit gesso för att inte färgen jag lägger på senare ska sugas in i pappret på en gång, utan det lägger sig ovanpå. Det gör att jag har lite mer tid på mig att flytta runt färgen och till och med lyfta/torka bort overflödig färg. På denna sida har jag använt turkosa/grönblåa toner på färg och gjort ett lager med bara färg och vatten, för att sen lägga på ett lager genom stencilen Wheels från Dina Wakley. Efter en stund för att torka har jag stämplat med bland annat Aall & Creates stämpel Newsprint Numbers. Eftersom jag vanligtvis brukar kladda med mer färg/stänka med färg så stämplar jag nästan alltid med vattenfast stämpeldyna – t.ex. Archival ink eller Altenew Obsidian pigment ink.

Den guldfärgade touchen gjorde jag med Rangers/Simon Hurleys Lunar paste – färgen heter Gold Rush. Jag tog lite på fingret och gnuggade ut här och där – härlig konsistens, nästan som de vax som blev poppis för några år sen. Som vanligt har jag klottrat lite med svart och vit penna – mina favoriter är Uni-ball Fineliner, Posca och Signo. Stickers kommer från Dylusions – Dyalog-serien och heter Bigger Back Chat. Finns inte ”rätt” text till din sida kan du alltid klippa till lite textremsor och skriva för hand, eller skriva ut rätt text från dator eller på skrivmaskin. Det slutliga stänket med vit gloss spray ger pricken över i:et, tycker jag. Man kan aldrig ha för mycket stänk.

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar