Lika/olika med Stephi och Åsa

Hej!

Nu det min och Stephis tur att få skapa med identiska kit från Anna. Tidigare har Karin Å och Tettiz gjort detta och de producerade layouter i massor. Tryck på deras namn så kommer ni till deras respektive blogginlägg.

Det är en otroligt spännande utmaning för en pysslare att ha lika saker som en likasinnad att pyssla med. Man har ingen aning om hur den andra tänker och det blir så roligt att se resultatet sen. Jag hade inte sett Stephis alster förrän jag skulle göra detta blogginlägg.

Vi valde att göra ett kort, en layout och ett annat valfritt alster. Det finns material kvar så vem vet, det kanske kommer en fortsättning….

Det här mumsiga paket fick vi att sätta tänderna i. Det är papper från Simple Stories och serien Magical Birthday.

Först ut är Stephi med sitt härligt färgsprakande stafflikort. Men hon har inte nöjt sig med att göra bara ett stafflikort utan det är även ett skakkort. Vem skulle inte bli glad över att få ett sådant här kort i brevlådan?

 Jag skar ut remsor i de olika papperna vi fått och limmade dit på min kortpanel. Sen är det bara att klippa bort det som sticker ut. Bokstäverna är Altenew -Bold Alphabet Die. De finns i både gemener, versaler och siffror och är så användbara till både kort och layouter.

Näst ut är våra layouter. Det känns lite darrigt att visa en layout när man kommer efter layoutproffset Stephi och när dessutom Karin och Tettiz bara spottade ur sig massa läckra sidor. Det är flera år sedan jag gjorde en layout så jag är minst sagt ringrostig.

Här kommer ytterligare ett alster man blir glad av. Bakgrundspapperet heter passande nog Party Time. Stephi har klippt ut blommor från papperet Birthday Girl och satt runt fotot. Det blir så snyggt när man klipper ut detaljer från mönsterpapper tycker jag.

Jag valde att göra min layout i A4 storlek och jag kunde inte låta bli att ha en vit bakgrund. För att vara jag så tycker jag att det är ganska lite white space ändå. Den rosa färgen, Distress Oxide Spray -Kitsch Flamingo, duttade jag ut med hjälp av en hopknölad plastpåse. Min titel har jag stämplat med Lawn Fawn -Henry Jr´s ABC.

Stephi fortsatte med att göra en exploding box.

Här ser ni hur den ser ut när den är utfälld. Här har hon använt de härliga Emphera Bits and Pieces.

Jag gjorde det enkelt för mig med nästa projekts framsida och tog ett färdigt PL-kort, eller vad jag ska kalla det, som finns på papperet Elements.

Så här ser det ut  är man öppnar kortet. Det poppar upp ett paket med ett presentkort i. Det var lite svårt att fota men hoppas ni förstår hur det fungerar. Om någon är intresserad av hur man gör så kan jag visa det i ett annat blogginlägg för annars blir det här vääääääldigt långt.

Jag hoppas att ni har fått lite inspiration av oss till skapande. Om ni har möjlighet så prova på detta med att pyssla med likadant kit som någon annan. Superkul tycker vi!

Kramar Stephi och Åsa

 

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar