Foliera Mera del 2

Visst är det skönt att ta genvägar ibland, utan att det blir senvägar. Nu kan det förstås bli senvägar ändå när jag skapar. Alltid kommer det något emellan (som en magsjuk hund i det här fallet), eller så får man idéer längs vägen som gör att det kanske inte gick så snabbt att pyssla ihop några kort som man tänkte från början. Om du vill ta en genväg till ett bra erbjudande, se längst ned i det här blogginlägget.

Ett enkelt sätt att ta en genväg är att använda sig av i stort sett färdiga bakgrunder. Antingen sådana man har skapat själv vid tidigare tillfälle, eller så finns det fiffiga kort färdiga att foliera. Som dessa som finns i Pysslotekets sortiment, Deco Foil Sheets.

Supersmidiga att använda ihop med en lamineringsmaskin eller en Minc (den här länken ska du skicka till anna@pyssloteket.se om du vill beställa en). Till dessa behövs också förstås folie, här hittar du alla färger.

Jag använder mig av en Minc maskin, den har högre värme än en ”vanlig” lamineringsmaskin, men det går jättebra med en vanlig också. Jag har dock upptäckt att högre värme ger bättre och jämnare foliering.

Så det jag har gjort är alltså att använda mig av dessa ”färdiga” bakgrunder, folierat dom med foil i olika färger och jag har även använt negativet för att foliera. Då har jag använt dessa, som är toner sheets men utan mönster. Mer om det här kan du läsa i mitt första inlägg om folie, Foliera Mera, eller här i Babsans inlägg.

Efter att jag folierat så valde jag lite olika ramdies för att skära ut korten i den storlek jag ville ha och sen en die till att skära ut en mittensektion. Till dessa typer av stansning så är sk infinite dies suveräna. Jag har använt både från Hero Arts och Lawn Fawn.

För att mittensektionen ska poppa ut lite så fäste jag dom med foamtape i svart. Älskar att det finns så många olika alternativ nu att välja mellan. Det gör ju att man kan bygga upp sin höjd och få dimensioner precis som man vill ha dom. Dessutom finns det olika bredder också, perfekt för meningar och ord eller till Shaker cards. Här hittar du alla varianter.

Första kortet här med texten Love Cake ska nog Anna i butiken få av mig, hon älskar att baka och jag älskar hennes kakor. Det är ju en s.k. match made in heaven 🙂

De stora bokstäverna kommer från Tim Holtz olika ”Bold Text”, de finns i flera varianter, både passande till jul, halloween eller every day. Den lilla etiketten är också från Tim Holtz och heter Sentiments Labels. Dom klippte jag isär lite för att dom skulle passa ihop med mitt stora ord.

Alla kort har jag satt på svarta kortbaser som jag gjort själv av svart cardstock jag köpt i storpack. Först satte jag en kortmatta av dessa cardstock från Florence, väldigt prisvärda, sen använde jag mig av Lawn Fawn cardstock Licorice till själva kortbasen för det pappret är lite tjockare och stadigare än det från Florence, men bägge fyller sitt syfte!

Till det här kortet kommer texten Happy från en äldre dies, jag tror My Favorite Things, är lite osäker där för jag har missat att märka upp förvaringsfickan. Men det går ju bra att använda vilka bokstäver man vill. Varför inte färdiga stickers! Här rundade jag hörnen med hörnstans, dom här från EK Sucess är bra, de klarar lite tjockare papper.

Sist ut i min foil kavalkad så kommer nog det som blev min favorit. Jag gillar verkligen färgerna, även om det kanske känns lite höstigt. Det är en foil som heter Peach Prinsess och den är holografisk liksom många andra foils också är, men den här gillar jag lite extra.

Det bästa med det här inlägget är att jag övertalade precis Anna att om man köper ett sånt här pack av varje färg, de finns i vitt och kraftfärgat, så får man 20% rabatt! Priset justeras manuellt i efterhand och gäller bara om du köper ett paket av varje. Erbjudandet gäller från onsdag 26/4 2023 – 27/4 2023 kl 23.55
Länk till produkterna, vitt och kraft

 

Ha det så bra alla pysselvänner!

/Katti

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar