Album för sommarminnen!

Nu har jag haft roligt och skapat på ett sätt som jag inte gör så ofta. Varför frågar jag mig själv? Måste göra lite mer sånthär!

Som bas har jag använt ett kuvert från Anitas. Den kvadratiska varianten. Jag har klätt kuvertet med papper från Maja Designs Bohemian Harmony. Det är tyvärr slut men det finns ju galet mycket andra papper och alla 12×12 mönsterpapper har 20% rabatt den här veckan! Allt annat i butiken (inkl. pappersblock) är det 10% rabatt på. Varför inte testa Magic Forest från Stamperia, eller kanske ScrapBoys – Archivalia?

Spetsen har jag hittat på en loppis och bokstavsstickers är från Tim Holtz men släpptes nog i samband med att Vasa var kung..  Men HÄR hittar du en massa andra.
De små pappersdekorationerna kommer från Timpans Curator Snippets.

Jag gjorde en stängning med pappersremsa och använda självhäftande ”kardborrreduttar” för att försluta.
Mycket smidiga och framförallt starka!

När man öppnar fliken ser man detta. I den vanliga fickan i kuvertet kan man förvara något större, kanske foton. De mindre fickorna till höger har jag gjort efter att ha följt en instruktion på youtube från Sevenplaza, oerhört inspirerande kanal!  Här tänker jag att man kan förvara småsaker, kanske biljetter eller liknande?

Till vänster finns en liten bok. Även här hämtade jag inspirationen från Sevenplaza men gjorde en egen variant med bok bara på framsidan.
Här kan du se videon jag inspirerandes ifrån. Baksidan av mitt ”kuvert” är helt slätt.

Stängningen blev med knytsnöre här men jag borde ha gjort liknande som på utsidan för den här blev lite pilligt att stänga.
Alla mönsterpapper har fått kanterna ordentligt infärgade med distress ink Vintage photo.
Stämplarna kommer från Field notes, CMS396. Inget Anna har hemma tyvärr.

Papperna i min lilla bok är vanliga skrivarpapper som jag har färgat in med en riktigt stark blandning av ”billigt” snabbkaffe.
Jag lät de suga åt sig ordentligt av kaffet i en ugnsform och torkade de sedan i ugnen på en plåt.
Vakta den noga dock! För det går fort. Akta ansiktet när du öppnar ugnsluckan också då det strömmar ut en del fuktig luft.

Pappren blir väldigt oregelbundet infärgade och fram och baksidan blir helt olika. Jag valde att riva mina papper mot en linjal för att då lite ojämna kanter. Jag rev sönder lite i kanterna också. Inkade in direkt med en oxidedyna och sprayade vatten direkt mot, lät det sedan lufttorka. På det sättet fick jag ännu mer ”åldrade” papper.

 

Hoppas jag kunde inspirera oss lite! I morgon händer det grejer i facebookgruppen! Missa inte det!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar