Påskask

Hallå där!

Idag kommer jag att bjuda på ett inlägg som inte är så typiskt mig. Jag har gjort en liten ask för att lägga godis i eller en liten påskpresent. Jag har försökt ta bilder som ska visa tydligt hur jag har gjort. Det jag gillar med denna ask är att den stänger så bra av sig själv. Jag har utgått från ett vitt A4 men det funkar ju lika bra med ett mönsterpapper som du skär ner till A4 storlek.

Steg 1: Biga 4 cm in längs alla kanter.

Steg 2: Vik sedan den ena kortsidan mot den bigade kanten på den andra kortsidan. Gör lika med motsatt sida.

Ditt papper ska nu se ut såhär.

Steg 3: Klipp enligt bilden nedan.

Steg 4: Nu gjorde jag bakgrunden till mitt lock. Det blir ju väldigt mycket lättare än när man har monterat ihop sin ask. Man kan ju också göra en bakgrund separat som man fäster på locket sen istället för direkt på som jag gjorde.

Steg 5: Nu är det dags att sätta ihop själva lådan. Jag använde både hängslen och livrem i form av lim och dubbelhäftande tejp på de små flärparna för att fästa i de längre.

Steg 6: Sen gör du likadant med locket.

Nu är det bara att hålla tummarna att man varit noggrann med mätningar och vikningar för då håller sig asken stängd så bra.

Steg 7: Nu är det bara att dekorera.

Jag har använt två gamla stämpelset från Lawn Fawn som heter Chirpy Chirp Chirp och Eggstra Special Easter om du vill kolla med Anna om hon kan få tag på dem. Annars finns t.ex. det här underbara setet inne Eggstraordinary Easter. Jag knöt även ett matchande band runt min ask.

Steg 8: Fyll asken med något smarrigt!

Hoppas att ni kommer att tillverka askar på löpande band nu. Den är enkel och så kul att göra!

Ha en fin helg!

Kram Åsa

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar