Shaker card på 3 olika sätt

Det här med att köpa på sig bling är väldigt lätt hänt, det är ju nåt särskilt med blanka, glittrande små föremål. Men det gör också att förrådet växer. Ett bra sätt att använda upp bling, paljetter och pärlor är att göra sk shaker cards. Det kallas så helt enkelt för att man lägger blinget löst i en ram och kan därför skaka runt innehållet.

Det finns massvis med olika varianter på shaker cards, jag tänkte visa tre olika varianter. Ett med en ram runt, ett med utskuret fönster och ett med infinity window, ni vet lite som dom där poolerna som kallas infinity, dom försvinner liksom lite ut i intet.

Alla tre korten gjorde jag genom att först göra tre bakgrunder med olika färger på oxide sprays eller oxide ink. I de fallen jag använde dynorna oxide ink så använde jag mig av tekniken ink smooshing. Jag har tro det eller ej, inte alla färger i alla varianter, perfekt då att man kan kombinera!

Till första kortet här nedan har jag använt mig av färgerna Abandon Coral och Squeezed Lemonade. För att skära ut ramen använde jag mig av en favorit die från My Favorite Things som heter Wonky Stiched Rectangle och har du inte just den går det bra med vilken ram-die som helst förstås. Så det som inte blev ram använde jag till bakgrunden. Jag stämplade upp mitt motiv på Lawn Fawn Acetate som är värmebeständigt, iaf till en viss grad så det går att heat embossa på plasten. Stämpelmotivet kommer från Aall & Create och heter Art Collage #940. Jag stämplade med Versa Mark Watermark ink och heat embossade sedan med WOW SuperFine Gold. Vill du veta mer om hur man gör själva tekniken bakom ett Shaker Card föreslår jag att du spanar in dessa tidigare inlägg Tekniktisdag #27 – shaker cardTekniktisdag #29 – shaker card version 2 och Tekniktisdag #28 – shaker card version 3.

 

 

Till mitt andra kort skar jag ut ett fönster mitt i bakgrunden med hjälp av Hero Arts Infinity Dies som finns i flera olika varianter, de är perfekta för att göra olika slags fönster. Till den här bakgrunden använde jag mig av Oxide Spray i färgen Salvaged Patina, och det blev som att jag använt två färger fast jag bara använde en. Kanske att jag inte skakade flaskan ordentligt, men det gjorde ju absolut ingenting! Motivet på acetatet är en ministämpel från Altenew som heter Chicory Bunch, det finns många fina ministämplar från Altenew, här visar Åsa flera av varianterna: Altenew -del 1.

 

 

Min tredje variant är då ett sk infinity shaker card, här har jag gjort bakgrunden i Pink Rasberry och Squeezed Lemonade. Den stora textdien kommer från Lawn Fawn och heter just Giant Sending Big Hugs. Jag har använt mig av plasten som många stämplar och dies kommer förpackade i, jag skar helt enkelt ut en så pass stor bit så jag kunde vika runt bakgrunden och fäste med dubbelhäftande tejp. Sparade en sida och fyllde på ordentligt med bling så det skulle ligga lite kvar och inte rasa ner i botten på ”påsen<2. Sen klistrade jag ihop sista sidan, satte på texten som jag stansat ut i härligt blank cardstock från Tonic Studios som heter Glossy Black. 

 

 

 

Jag hoppas jag gett dig inspiration för att göra shaker cards och massor med bling och paljetter hittar du förstås i webshopen under kategorin Dekorationer.

 

Missa inte att sista dagen med 25% på ALLA dies är idag, onsdag 2 augusti 2023, där kan du med all säkerhet göra fynd, både på orddies, olika ramdies och framför allt Hero Arts infinity dies, dom är otroligt användbara!

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar