Plötsligt hände det!

det blev ett uppslag i en artjournal!

Jag hade shoppat en hel del nytt….som skulle organiseras in i lådor och hyllor och hittade då några stämplade gubbar och på den vägen var det.

Resultatet får ni se här idag.  Det var så himla befriande och helt underbart att äntligen få kladda i en artjournal igen, jag tänkte inte, bara gjorde.

Alltså det är ju egentligen inget som hindrar mig från att kladda med färg och mixed media, jag älskar det, men jag har liksom inte kommit till skott nu på väldigt länge att plocka fram någon av mina artjournals från Dina Wakley.

Nu råkade det bli den blåa och ett uppslag med jeanstyg på ena sidan och tjockt akvarellpapper på den andra.

Tyvärr har de gått upp en en hel del i pris (som allt annat…) men den är väl värd att investera i och jag älskar att det är olika slags underlag. Tyget är utmanande att jobba på men också utmärkt att använda sina sprayfärger på.

Inspirerad av alla mumsiga set med Distress Mica Stains som dykt upp i butiken på sistone råkade jag få syn på ett gäng andra liknande som hängde dammiga på min råskogvagn, och de hade inte torkat igen…(iallafall inte alla… 🙂 Jag tänker att jag gör av med det jag har men har redan hunnit investera i flera av nedan set så de kommer ni få se användas av mig framöver.

De här härliga färgerna nedan av Distress Mica Stains finns iallafall att sukta efter i butiken (med viss reservation för lagersaldot. De är omåttligt populära och roliga att jobba med så nåt kan ha tagit slut…)

Halloweenset #1 – #6;

och Holidayset #1 – #6:

Men nog med prylar, nu till lite skapat istället. 🙂

 

Jag la stencilen White Lotus från All & Create på tygsidan och sprayade med blått sen la jag omedelbart stencilen med färgen nedåt på den vita sidan, la ett skräppapper över och pressade stencilen mot underlaget.

Sedan sprayade jag tygsidan med orange men utan stencil. Tyckte mönstret försvann för mycket så för att förstärka det gjorde jag om proceduren med samma stencil på samma plats som först och den blåa färgen igen.

På motsvarande sida fortsatte jag färgsätta med orange och sedan gult. För att få till marken fick det bli lite brunt också. Färgerna är vattenbaserade och risken är stor att färgerna blandas när de aktiveras av varandra men jag blev själv lite förvånad att de inte blandade sig och blev brunt typ men förmodligen så sög färgen in ordentligt i det tjocka akvarellpappret. Hade jag sprayat vatten också hade det förmodligen inte blivit lika krispigt…

Kan vara bra att ha det här med vattenbaserat och vattenfast i åtanke när man pysslar med olika medier.

Gubbarna i Dina Wakley’s design You are Universe har jag specialbeställt av Anna. De hade jag för länge sen stämplat på pappersrester från gelpresstryck och hittade som sagt när jag städade bland pysslet. Klippte ut dem och de fick agera folksamling.

Titel och citat skrev jag ut från datorn och skar upp i remsor som jag fäste med multimedium och skuggade med utspädd färg.

Missa nu inte Fjortisfesten nästa helg: 30 september – 1 oktober, det blir lives, demos och erbjudanden! Butiken på Valhallavägen är dagen till ära öppen på lördag 11-15 och för er som inte kan ta er till storstan (som tex jag) händer det grejer på nätet så håll koll i våra digitala kanaler och i webbutiken såklart!

Happy shopping och crafting!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar