Maskning upp och ner + tre tips

Idag tänkte jag visa en teknik som jag alltid tänker att jag ska göra oftare, eller, ja, så tänker jag med all maskning. Jag började med att stämpla upp Altenews Paint a TulipBristolpapper med Memento ink.

Därefter maskade jag av en remsa med hjälp av tejp och inkade in den med distress inks. Efter att ha låtit det torka (annars blir det svårt att fästa tejpen i nästa steg) maskade jag av en ny remsa och inkade in den med samma färger, men ”upp och ner”.

Jag är urusel på att både fota och redigera bilder, så färgerna är vare sig så skrikorangea och -rosa eller så anemiska som det verkar 😅 Ni får föreställa er en fin pastellton istället!

Ett tips för den här tekniken är att, förutom att vänta till färgen har torkat innan ni fäster tejpen, verkligen trycka ner tejpen ordentligt, så att färgen inte ”smiter utanför” maskningen. Ett annat tips är att använda de lite välvda skumsvamparna istället för de äldre, platta, som jag gjorde här (mina välvda ligger i en flyttlåda i ett ändlöst flyttkaos…). Tittar ni längst upp på den vänstra remsan ser ni att den rosa färgen är lite dåligt inblandad.

Ytterligare ett tips är att låta stämpeln ligga kvar i MISTIn och stämpla en gång till med svart färg, så blir det lite krispigare än det blev på det här kortet.

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

2 reaktioner på ”Maskning upp och ner + tre tips

  Hänt i veckan – Pyssloteket

  (10 oktober, 2023 kl. 08:17)

  […] & Tags Läs mer 03 […]

  Spotlight stamping – Pyssloteket

  (14 oktober, 2023 kl. 19:26)

  […] Häromveckan visade jag ett kort med Altenews Paint-a-Tulip. Eftersom jag lämnade stämpeln kvar i min MISTI fick det bli ytterligare ett tulpankort när jag skulle knåpa ihop dagens blogginlägg. Tekniken jag har använt mig av heter spotlight stamping. Gunilla gjorde ett inlägg i våras där hon visade tekniken i en video. […]

Lämna ett svar