En timmes art journaling och man mår prima

Jag har sagt det förut och jag kan säga det igen: Kreativitet och skapande är som vilken muskel som helst. Den behöver träning! Men ofta krånglar jag till det för mig. Tänker stora projekt. Perfektion. Och massa andra tankar som ställer till det för både lust och förmåga. Och så blir det inte av alls. Och det är ju dumt för precis som med fysisk träning mår man ju bättre av att skapa eller hur?!

I såna lägen kan det vara bra att skala av och ge sig själv lite styrning. En timme. Ett art journal-uppslag. Tema höst.

Jag valde ett stämpelset jag suttit på osunt länge utan att använda det. Och en riktig favoritstencil. Akvareller kändes självklart. Det är mitt favoritmedium just nu. Senare åkte även distressinksen fram men inte så mycket mer än så. (På bilden ser ni även hur jag funderade på att göra ett stämpeltryck med Simon Hurleys stamping foam och embossingfoldern Garden Harmony – trycket i sig kan nog bli fint men kände att det skulle bli rörigt med fler mönster.) Här är listan över det jag använde:

Först stämplade jag penselkrukan i hörnet och färglade den med akvarellfärger. Jag stänkte också ner pappret lite.

Sen målade jag med vattenfärger genom lövstencilen. Det blir ju inte lika distinkt mönster som när man inkblendar med distresser och borste men det var den diffusa blöta looken jag eftersökte.

När färgen torkat la jag på stencilen igen och markerade mönstren lite extra med Distress Oxides för att få ett lite tydligare mönster.

Jag använde oxå en blyertspenna för att rita längs kanterna i stencilen och markera lövkanterna.

Sist skapade jag texten. Så här blev det färdiga uppslaget:

Jag satsade på enkelhet och på favoriter och gick mycket nöjd i mål på knappa femtio minuter. Det här måste jag göra om!

Hur skulle det se ut om du fick skapa ett valfritt alster på max en timme och skulle använda en ny grej tillsammans med en gammal favorit? Jag utmanar dig! Visa gärna upp i Pysslotekets Facebookgrupp eller tagga #pyssloteket på Instagram.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar