Nya pennor – ja tack!

Ja, pennor har jag alltid haft svårt att motstå, så när jag beställde och fick hem Altenews Artist Markers kliade det duktigt i fingrarna. I tidernas begynnelse hade jag ett ganska stort antal Promarkers, sen gick jag över till Copics, men sålde dessa pennor för flera år sen för att de låg och samlade damm. Dock har jag den senaste tiden saknat att ha någon form av alkoholbaserad penna för färgläggning och kunde inte motstå att testa dessa relativt nya markers.

Så. Vad tycker jag?

Jag är mycket nöjd! Promarkers kom jag inte överens med riktigt, men Copics älskade jag med de penselspetsar som de hade och stora utbud av färger, men de är bra mycket dyrare än alternativen Promarkers och Altenews Artist Markers. Altenews alternativ finns förvisso inte i lika många färger, men med de kombinationer som finns i de tre olika seten så räcker de långt. De är lätta att använda och jag gillar de färgkombinationer som finns. Pennornas färger stämmer dessutom ihop med de färger som Altenew har på sina stämpeldynor.

Två av mina DT-kollegor (Therese och Malin) och jag har gjort provkartor för att visa hur Altenews färger ser ut jämfört med de motsvarande färgerna i Promarkers och Copics sortiment.

Övre provkartan är Promarkers, till höger Altenew Artist Markers och nedre Copics.

Visst ska ni få se på pennorna ”in action” också – jag har gjort ett kort med de söta Mermaid for you från Lawn Fawn:

Bakgrunden är gjord med distress inks och mini ink blending toolBristol smooth-papper, monterat på svart cardstock och sedan på vit kortbas från Anita’s. När man färglägger med alkoholbaserade pennor, som ju dessa är, så fungerar en Mementodyna bra. Jag har stämplat med Memento Tuxedo black.

De flesta färglagda motiven och den utstansade femman (Altenew Bold Numerals die) i metallicpapper är monterade på 3D-kuddar och födelsedagsbarnets namn är skrivet med en svart Finelinerpenna i en ram runt hela kortet.

Med detta lämnar jag er och fortsätter att färglägga och öva mig i att måla snyggt med dessa härliga pennor! 🙂

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Tettiz
Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

2 reaktioner på ”Nya pennor – ja tack!

  Kortparad – Pyssloteket

  (27 oktober, 2018 kl. 08:02)

  […] På tal om Copics: Om du är sugen på att testa alkoholbaserade pennor så har Anna tagit hem Altenew’s markers. DT-Tettiz, som har erfarenhet av både Copics och Promarkers, har prövat och verkar nöjd. Pennorna hittar du här och ett jämförelseinlägg om Copics/Promarkers/Altenew hittar du här. […]

  Mera gris! – Pyssloteket

  (3 januari, 2019 kl. 17:21)

  […] markers i lager, lägre pris och står sig väldigt väl mot copics i den jämförelsen vi gjorde hääääär. Det kommer dessutom två nya set i sortimentet inom […]

Kommentera