Specialbeställning

Det skulle kunna vara så att vi i designteamet blir lyriska ganska så ofta och över ganska så många saker (hehe), men oftast så är det över stämplar, dies och annat fint. Men denna gång är min nya favorit en förbrukningsvara, nämligen en slags tejp! Eller snarare kanske supertunna dubbelhäftande ark. Det låter kanske inte så spännande, men efter att ha sett flera Youtubevideor där de hade testat Diecut n’ Bond och blivit lovad att slippa limkladdiga fingrar, specialbeställde jag den av Anna. Nu har jag testat den ett tag och är, även jag, mycket nöjd! För er som har använt Stick It Adhesive är det samma princip, nämligen ett ark med ett tunt, tunt lager av självhäftande tejp. (Vet du inte alls vad jag yrar om, så förklarar jag användningen längre ned!)

Stick It Adhesive kommer i färdiga ark, medan Diecut n’ Bond kommer på rulle. Behöver man en mindre bit är det bara att klippa till. Den stora skillnaden här är priset. Diecut n’ Bond är himmelens mycket billigare (ca 9 kr/meter jämfört med ca 69 kr/meter). Det är förvisso en större engångskostnad (ca 239 kr jämfört med ca 69 kr), men med tanke på meterpriset är det definitivt värt det. Jag gillar Stick It Adhesive och vill använda det för att det är så smidigt, men ofta avstått pga priset och istället använt lim (och svordomar). Nu har jag istället preppat mängder med cardstock, så att jag har de redo när de behövs. Diecut n’ Bond har dessutom lite tjockare skyddspapper, vilket gör att även snirkliga diecuts blir lätta att sätta ihop. Den enda nackdelen jag har hittat är att skyddsplasten är lite glattare, så om man använder washitejp för att hålla fast dien när man skär, får man trycka till lite.

Användningen är väldigt enkel: man tar bort ena skyddspappret, lägger på arket på baksidan av sitt cardstock och trycker fast det ordentligt. Jag brukar gnugga med långsidan av mitt falsben. Därefter är det bara att ta bort det andra skyddspappret och, vips, så har man ett ”klistermärke”. Man kan säkerligen använda det till just klistermärken och annat roligt, men jag brukar främst använda det till dies, när jag vill stapla flera stycken ovanpå för att få lite dimension. Framför allt använder jag det till orddies, men också för större dies, såsom bakgrunder, eller till att göra shaker cards eller die cut inlays. Ni vet när man sitter och småpillar med lim i timmar (nåja) och svär för att det blir kletigt överallt? No more! Här går ihopsättandet lätt som en plätt. Sätt bara fast arket på baksidan av det cardstock du vill använda, kör igenom det i din stansmaskin, poppa ur diecuten och ta sedan bort skyddsplasten, sätt ihop med de övriga och så är det klart. Låter som jag är med i TV-shop, haha…

Spola fram till ca 26.45 för jämförelsen.

Ett annat bra användningsområde är för att klistra på större paneler på en annan panel eller bakgrund, till exempel för att få en svart ram runt eller för att lägga en matta foam mellan för att få lite dimension. Jag känner här att jag kanske borde ha tagit lite förklarande bilder, men jag länkar till en video istället. Spola fram till ca 26.45 för jämförelsen.

Jag hoppas att jag har inspirerat er till att testa något nytt (och som underlättar pysselvardagen). Hojta gärna när ni har testat och tala om vad ni tyckte!

Saknar du något i butiken, eller du har sett något spännande på en blogg eller Youtube, så mejla Anna och gör en specialbeställning! Hon kan inte ta in allt, men det mesta. Och det kostar inte heller något extra, vilket jag var orolig för i början.

Till sist, nu i helgtider har den fysiska butiken lite oregelbundna öppettider, så kolla på hemsidan innan du beger dig dit. Webbshoppen är dock öppen som vanligt!

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

3 reaktioner på ”Specialbeställning

  Åsa Johansson

  (17 december, 2019 kl. 17:28)

  Kommer den att finnas i butiken (rullen)? Arken hittar jag, men vill ju gärna testa rullen // Med vänlig hälsning, Åsa

  Kort x 13. – Pyssloteket

  (16 januari, 2020 kl. 09:34)

  […] MFT som heter just Party. Här tänkte jag till och använde den förträffliga tejpen som Caroline tipsade om förut. Den har sedan dess kommit in i sortimentet, tyvärr slut just nu men den kommer igen!Man sätter […]

Kommentera