Tema: Tolka samma skiss

Nu går vi in i årets andra månad och då är det också dags att byta tema. I februari så kommer teamet att tolka samma skiss.

Skisserna ser ut som nedan och är gjorda av vår alldeles egna Tettiz.

Detta ämnet hade designteamet mycket åsikter om. Teamet verkar rörande överens om att skisser är bra att använda speciellt om man kommit i en pysselsvacka och behöver kicka igång kreativiteten och fantasin. Här kommer lite tankar från delar av teamet:

”Jag tycker det är riktigt roligt att rita och skapa efter skisser” säger Tettiz. ”Om jag är i en svacka kan skisser hjälpa mig att komma igång och att ge mig tillräckligt mycket stöd utan att helt släppa kreativiteten och fantasin, eftersom en skiss kan vridas och vändas på, tolkas på olika sätt beroende på vilken ”stil” du har när du skapar.”

Gunilla älskar skisser och är inne på samma spår som Tettiz när det gäller kreativiteten. Hon tycker också att skisser kan vara bra när man ”shoppar i sitt eget lager” så att säga. ”Att få användning för stämplar/papper på ett nytt/annat sätt utan att shoppa nytt” säger Gunilla.

Hanna tycker det är spännande att skapa efter skisser eftersom hon tycker det kan vara ganska svårt. ”Jag gör ofta väldigt exakt efter skissen och har svårt att lägga till, ta bort, vrida och vända. Därför är det så intressant att se andras tolkningar av samma skiss eftersom jag då ofta får aha-upplevelser i form av: Jaha, så där kan man ju faktiskt göra” flikar hon in.

Therese håller med Hanna och följer gärna skissen till punkt och pricka. ”Jag använder nästan alltid skisser när jag gör LO men inte så ofta till kort. För temat nu har jag försökt tänka lite utanför lådan och tolka skisserna lite, för mig, annorlunda” avslutar hon.

Malin hälsar att hon av ”oklar” anledning blir superinspirerad av skisser! ”Min hjärna verkligen tar fart och jag borde använda mig av skisser oftare” konstaterar hon.

Avslutningsvis har vi Karin som säger ”Jag har bara använt skisser till LOs förr men den här gången testade jag att använda dem på både AJ och kort. Lite trevande men roligt och till slut blev det bara en av skisserna jag använde fast jag började med den andra, så blev det inte så… ”

Temat innebär helt enkelt att skapa ett alster som baserat på en skiss. Hur man tolkar temat är upp till varje DT-medlem och ni lär få se en mängd olika tolkningar av detta under månaden. Vi samlar alla inlägg om temat under etiketten ”Tema: Tolka samma skiss” så ni, när månaden är slut, enkelt kan hitta igen alla tolkningar.

Ta chansen och var med och skapa!
Jag är supernyfiken på att få se teamets tolkningar av dessa skisser. Men, vi skulle gärna vilja se dina tolkningar av detta tema också. Ta chansen du med och skapa efter en eller båda skisserna och dela med dig. Vi vill gärna se. Antingen så kan du lägga upp ditt alster i Pysslotekets Facebook-grupp eller lägga den i sociala medier och tagga den med #pyssloskissen.

Brukar du skapa efter skisser? Skriv och berätta i kommentarerna nedan.

Inläggsförfattare: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Tema: Tolka samma skiss

    Som i en liten ask – Pyssloteket

    (2 februari, 2020 kl. 18:44)

    […] har väl inte missat att månadens alldeles nya färska tema är att tolka DT Tettiz skisser? Så otroligt kul att få använda samma skisser och se hur olika allas resultat blir. Ser man ett […]

Kommentera