You can – Gel Press

Hej allihop! Vad månaderna springer iväg, vi är redan inne i augusti! Men sommaren har varit lång , en fördel med det varma vädret i alla fall. Idag tänkte jag visa er när jag använde mist på min Gel Press för första gången.

Detta var det material jag använde: min 8×10 Gel Press, en brayer, matt Multi Medium, stencilen Sugarlumps från Dylusions samt olika Distress Spray Stains och Color Bloom Spray Mist.

Jag började med att rolla ut ett tunt lager Multi Medium på min platta, det syns inte så bra på fotot men när man har sakerna framför sig så är det inga problem att se hur lagret ser ut. Anledningen till att jag använder Multi Medium är för att det hjälper till att förhindra sprayfärgen att flyta ut så mycket. (Tack Youtube för den kunskapen!) Eftersom Multi medium blir genomskinligt när det torkar har den ingen åverkan på de färger du väljer.

Här har jag placerat stencilen ovanpå min platta och sedan sprayat ett tunt lager med färg. Jag har valt en mängd olika färger men det går givetvis bra att hålla sig till en eller ett par om ni hellre vill det.

Här har jag lyft de första printen. Jag har alltså inte gjort något mer sedan förra bilden utan bara lagt mina papper ovanpå min Gel Plate med stencilen fortfarande på plats. Jag använder ett kraftigt tåligt papper typ Neenahs 110lb som jag har delat i förväg. Det är givetvis en smaksak både papperskvalitet och storlek, det beror lite vad printen ska användas till senare. Är tanken att göra ett collage till exempel är nog ett tunnare papper lämpligare.

Här är min andra print. Det fanns fortfarande rätt så rikligt med färg kvar efter mitt första print så jag valde att lägga på ytterligare papper utan att tillföra eller ta bort något från plattan.

Jag gjorde även ett tredje print. Här lyfte jag först försiktigt bort stencilen innan jag masserade ner papperet på min Gel Press. Kan ni tänka er att den färg jag sprutade på i bild nr 3 räckte till alla dessa print.

Jag har även gjort en Art journal-sida av ett av dessa print, just för att ge er ett exempel vad ni kan göra av era färdiga print.

Det här är det första printet som jag gjorde. Här ser ni att jag stämplat lite slarvigt här och där med det underbara stämpelsetet Pascale’s Rations från 49 and Market med en svart vattenfast dyna.

Efter det gick jag på med ytterligare en stencil, den här gången valde jag Tim Holtzs Mosaic. Det syns inte så mycket på fotot men jag har först duttat på vit akrylfärg över valda delar av stencilen. När färgen sedan hade torkad använde jag stencilen som ritmall och drog en svart vattenfast penna runt kanterna i mönstret.

Jag valde att även använda min första stencil som ritmall, jag försökte passa in mönstret och ritade med en vit Posca-penna. Efter det fyllde jag några av de rutor som jag skapat med olika mönster. Mosaicen fick några rutor färg med hjälp av Scribble Sticks och Sugarlumpsen fick några doodlade streck. Jag gick även på med svart akrylfärg på en tunn metallkant och skapade på så sätt svarta streck.

När jag gjort allt detta tyckte jag att färgen syntes lite för dåligt så jag valde att plocka fram några matchande Distress Crayons och gnugga på lite mer färg på några ställen.

Och här är slutresultatet. Jag limmade fast papperet i min Art Journal, Canson XL Mixed-Media Paper Pad, skrev en titel med Doodlebugs Teensy Type och dekorerade med några enstaka Enamel Dots.

Då är det bara för er där hemma att prova på det här med Gel Press, för kan jag kan ni. Slutdiskuterat!

 

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

1 reaktion på ”You can – Gel Press

    Remember – Gel Press – Pyssloteket

    (21 augusti, 2018 kl. 07:33)

    […] allihop! I mitt förra inlägg här i bloggen visade jag er hur vi kan använda våra mister/sprayer och göra härliga print med […]

Lämna ett svar