Göra testkartor (swatches) med Nuvo Shimmer Powder

Har ju helt varit insnöad på den härliga produkten Nuvo Shimmer Powder ett tag nu. Alldeles nyligen flyttade ytterligare två nya färger hem till mig, Falling leaves och Golden Sparkler och då tänkte jag att tidpunkten var helt rätt att göra lite testkartor med dessa färger så man ser hur de ser ut och kan spara det på ett bra sätt. Jag har upptäckt när jag har lekt med dessa färger att de kan få väldigt olika utseende om man använder ett heat embossat mönster jämfört med att bara använda dem på ett vanligt papper så jag ville att mina testlappar skulle visa båda varianterna. Sedan ville jag även kunna sätta in mina testlappar (på engelska kallas det för ”swatches”) i de smarta fickorna från Simple Stories som heter Sn@p! Insta Pocket Pages som är 2×2 inch, därför har jag gjort mina testlappar i detta format. Du kan givetvis göra dina testlappar i vilket format du vill. Så här gjorde jag mina swatches;

Jag började med att heat embossa två bakgrundsstämplar på Canson Watercolor paper med Hero Arts vita embossingpulver. Stämplarna jag använt är Hero Arts Everything flower och en annan från mina gömmor. Du kan använda vilken typ av stämpel du vill men jag tycker man får mer ut av det om mönstret är väldigt detaljerat, då får färgen en möjlighet att fälla ut sina olika kulörer på olika ställen.

Färgerna är från vänster; Atlantis Burst, Lilac waterfalls, Solar flare, Falling leaves, Golden Sparkler, Blue blitz, Violet brocade, Cherry Bomb och Storm cloud.

Jag använde sedan min skärmaskin till att dela pappren i fyrkanter som mäter 2 inch x 2 inch.

Innan jag började ”färglägga” skrev jag även färgens namn på baksidan av pappret med en blyertspenna, för att det ska bli lätt att identifiera efteråt vad det var för färg.

Sedan var det dags att börja. Jag sprayade varje bit 3 gånger med min Tim Holtz Distress sprayer

…sedan droppade jag lite pulver på varje bit. Tänk på endast ”pudra” väldigt lätt med pulvret, lite räcker en LÅNG väg.

I vissa fall flöt inte färgen ut så mycket som jag ville, då sprayade jag lite till.

Här syns tydligt de olika färgerna på pigmentkornen. Ju mer vatten du tillsätter, desto mer blandar de sig och alstret får en jämnare färg. Det tar ett litet tag att få rent fingrarna som man sätter dem i färgen så jag använde mig av en pincett för att slippa det värsta kladdet. Pyssloteket har dock en väldigt bra ”craft scrubbie” som gör att det blir enklare att tvätta händerna rena.

Här är resultatet med Falling leaves. Det gröna innehåller även blå pigmentpulver som syns tydligt på de två nedre lapparna.

Golden sparkler innehåller en mängd med olika pigment från stålblått till guldgult. I och med att pulvret ”fastnar” i heat embossingen kan man då få mer koncentrerad färg och olika pigment fäller ut på olika ställen. Ju mer vatten du använder, desto mer blandar sig färgen samt även späds ut för ett jämnare resultat.

Jag tror att Violet brocade har flyttat in på min förstaplats bland dessa pulver. Den innhåller pigment från rosa, blått och lila och får en underbart härlig effekt med heat embossing.

Solar flare är riktigt härligt solgul.

Lilac waterfall är VÄLDIGT lik Violet brocade om man tittar på flaskan men pulvren är rejält olika när de används. Lilac waterfall har inte en lika intensiv lila färg.

Blue blitz ger en underbar blå färg som får mig att tänka att bada i havet.

Så här blev resultatet av mina lappar efter allt torkat (tyvärr missade jag Blue blitz i sammanställningen ovan men du kan se den i bilderna ovan). Som alla vattenbaserade färger så torkar de tillbaka något i intensitet. De har dock ett underbart glitter, något som tyvärr är oerhört svårt att fånga på foto men syns alldeles utmärkt i verkligheten.

När mina lappar hade torkat helt så satte jag helt enkelt in dem i mina Simple Stories Sn@p Insta Pocket pages och har nu en enkel överblick över mina färger.

Jag ser ju nu att jag saknar några färger i min samling (Cathrine Wheel och Green Parade) men när de väl får flytta hem till mig så blir det enkelt att göra testlappar och lägga till dem med ovan system.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

2 reaktioner på ”Göra testkartor (swatches) med Nuvo Shimmer Powder

  Grattis x 3 – Pyssloteket

  (30 juli, 2019 kl. 16:24)

  […] leka med dem, men som ni kanske har sett går det att få till en mängd olika effekter, tex här, här, här och här. Ytterligare plus är att de räcker väldigt länge och att de kostar under […]

  Blåklocka – Pyssloteket

  (30 juni, 2021 kl. 06:00)

  […] är teamets okrönta shimmerpowderdrottning och -> HÄR <- visar hon hur hon gör sina färgkartor till dem. Om du blir sugen så är det som av en […]

Lämna ett svar