Stenciler + Art journal = Sant

Många tänker nog på mixed media och klet och kladd när de tänker på stenciler. Det kan ibland kännas lite läskigt med mixed media, men man kan använda stenciler för att lägga till lite mer subtila mönster på sina alster också.

Förra gången jag bloggade visade jag en scrapbook layout där jag använde stencilen ”Microbial” från The Crafter’s Workshop ihop med Unicorn Paste från Prima Marketing. Denna vecka använder jag samma stencil, men till ett motiv i min art journal.

Jag använder Dyan Reaveley’s Creative Journal från Dylusions. De har stadigt och tåligt papper som tål det mesta. Ni har väl förresten inte missat att DT Tettiz har lagt upp nya kurser i mixed media och art journaling? Det finns några få platser kvar, kika in bland Pysslotekets kurser för mer info!

För detta alster använder jag min kvadratiska art journal som jag specialbeställt från Anna. Om fyrkantigt känns mer naturligt än rektangulärt, maila Anna så tar hon hem!

Jag ville använda stencilen för att skapa ett ganska subtilt mönster i bakgrunden. Efter att jag grundat lite lätt med vit gesso (som fått torka ordentligt) använde jag en blending tool tillsammans med gammal hederlig distress ink i färgen Victorian Velvet.

Eftersom Rangers blending tool har en mjuk skumgummibit man färgar in med, så kommer man åt ordentligt och får ett fint mjukt mönster.

Sedan skissade jag lite lätt med en raderbar färgpenna för att få motivet där jag ville ha det.

Sedan fylld jag i med en svart vattenlöslig penna, och lät där det flyta ut där det kändes mest naturligt.

Efter att jag ritat och målat håret var det dags för stencilen igen. Denna gång använde jag den för att lägga till detaljer på panna, kinder och hals, i detta fall istället för att skugga och lägga till rosiga kinder. Mönstret kan tolkas som skuggor, blush, fräknar eller kanske som ett leopardmönster á la Thunder Cats. Det är det som är så roligt med art journaling!

Sist men inte minst gick jag runt motivet med en svart poscapenna.

Nu är denna sida i min art journal inte färdig på långa vägar, men nu har jag ett grundmotiv för text och kollage!

Så, på denna sida blev det inget klet och kladd utan bara ett enkelt mönster med distress ink och ett blending tool. Inte så läskigt, faktiskt!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar