Turnabout stamps

För några år sen slog Concord & 9th igenom på stämpelscenen men en helt ny grej som var lite banbrytande, sk turnabout stamps. Med en sån stämplar man sin stämpel 1 – 4 gånger och varje gång vrider man pappret ett kvarts varv och få på så sätt ett heltäckande mönster. Jag älskar konceptet men jag vet att många tyckte att det var lite meckigt plus att en MISTI eller liknande stämpelverktyg är mer eller mindre ett krav.

I vilket fall så passade jag på att beställa den här godingen, Blooms turnabout, när Anna tog upp förbeställningar härom nyssens. Den har två olika stämplar, en med bladen och en med blommorna, så att man kan variera sig och få många olika utseenden.

Jag gjorde med liv och lust 4 olika bakgrunder den första kvällen och tre av dem har jag faktiskt till och med gjort kort av. Först ut är ett kort i vad som är sommarens färgställning för mig: gult och grönt. För att inte förta från den fina bakgrunden så använde jag bara en enkel border die samt embossade en text.

Till nästa kort valde jag en lite ”höstigare” färgskala och en superglittrig die cut. Jag försöker komma ihåg att piffa mina kuvert lite också. Här valde jag att stämpla två stämplar från mina privata gömmor  medan jag på kortet ovan valde att dekorera kuvertet med en remsa spill.

Kort nummer tre blev ett sk bridge card, också det med en die cut från MFT.

Jag har fäst min die cut på en bit plast för att få ett lite stadigare grepp på sidorna, att fästa sidorna direkt i min die cut kändes dömt att misslyckas.

Det som är roligt med bridge cards är att de, trots att de har sånt djup, går ner i ett vanligt kuvert utan problem.

Materiallista: 

Concord & 9th  – Blooms turnabout

Stämpeldynor från Altenew, Lawn fawn och Adirondack

Kort & kuvert

Mama Elephant – Border die ”Hilly Hello”

MFT dienamics – Sweet hello

MFT stamps – Bitty birthday wishes

Lawn fawn – Autumn sparkle cardstock

Lawn fawn – Vellum

Judikins – Clear embossable window plastic

MFT dienamics – Happy birthday Script

Vill du ha mer turnaboutsinspiration så finns det bland annat HÄR , HÄR och HÄR

Du har väl inte missat att det pågår en hel del spännande grejer i vår Facebookgrupp? Det är livesändningar på längden och tvären, utmaningar, uppmuntran, och kärlek i överflöd. Gillar man inte Facebook så kan det vara bra att veta att vissa grejer sipprar över till Pysslotketets Youtubekanal. Klicka HÄR så kommer du direkt dit. Och du! Lämna gärna tips om det är nåt särskilt du vill att vi ska dema.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar