Magnify – Art Journal

Hej allihop och god fortsättning på det nya året. Vi är ganska många som har rätt så höga förväntningar för 2021 va? Jag är i alla fall mycket nöjd med de första dagarna av året då julledigheten förde med sig min mycket efterlängtade inspiration till skapande. Jag tror inte jag hittade den riktigt alls under förra året vilken var en sorg. Men nu har jag tagit alla chanser under de här första januaridagarna att sitta vid mitt pysselbord och bara skapa. Det har varit så härligt!

Jag måste erkänna att jag inte bara har skapat ett utan två alster inspirerade från Karin/Pyzzlots härliga moodboard för januari. Idag kommer ni få se ett uppslag i en Art Journal och i slutet av januari dyker min andra tolkning upp här i bloggen, något i helt annan stil faktiskt. Ni har väl sett moodboarden för januari med härliga blåa toner med moln, snö och skog?

Jag valde mig att koncentrera mig på just blåa toner och skog i mitt uppslag även om man med ett öppet synsätt även kan få in snö i sin tolkning.

Som ni ser har jag skapat en bakgrund som likt ombre går från en mörk nederkant som tonas ljusare ju längre färgen kommer upp på sidan. Jag har använt Dina Wakley Medias akrylfärger i Night, Marine och White till detta och jag måste erkänna att även om jag började applicera färgen med en pensel så är det mina fingrar som har skapat de mjuka övergångarna mellan färgerna. Jag valde även medvetet att inte gå upp hela vägen med färg utan lämnade överst biten på uppslagen omålat. Detta skapar så kallat White-space även om det i det här fallet inte är vitt utan en boksida.

För att skapa lite mer liv i bakgrunden har jag längs sidorna och i botten av uppslaget skapat en ram med hjälp av en stämpel, denna kommer från Tim Holtz /Stampers Anonymous set Fragments.

Om ni funderar över vad jag har skapat i för Art Journal så är detta faktiskt ett litet ”One-paper”-album som jag gjort av en gammal tidningssida. Om ni är nyfikna på hur man gör ett sådant kan ni titta i mitt blogginlägg från 2019.

”Skogen” har jag skapat med hjälp av en stencil, Dina Wakley Medias Curly Frond Mask. När akrylfärgen torkat har jag på fri hand ritat konturer med en vit Posca-penna. Jag har även stänkt akrylfärg. Svart upptill i himlen och vit nere i skogen. Som ni ser hade den blåa färgen troligtvis inte torkat tillräckligt så den vita färgen fick en nyans av ljust lila men det blev bra det med, det jag var ute efter var kontrasten och mönstret vilket jag fick ändå.

Som avslut valde jag en Big Chat stickers från Tim Holtz/Idea-ology. För att få den att smälta in mer i uppslaget rev jag en bit bokpapper och satte bakom och skuggade med en svart akvarellpenna.

Ha det gott!

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Lämna ett svar