Semesterfirare eller semestervila?

Vad är status på ert pysslande under sommaren? Går det upp eller ner eller status quo? Är ni semesterfirare med pysslet eller går det in i semestervila? Mitt pysslande går ofta ner i samband med semester, jag hamnar i en loj kreativ dvala. Men i år, tack vare sommarutmaningen och alla alster som bokstavligen sprutar fram från er känns pysslandet som ett verkligt firande: fullt av inspiration kring semester och sommar.

Vi har kommit bara två veckor in i utmaningen och jag vill redan säga tack!! Vilken respons! Ni är underbara! För er som ännu inte kommit igång: det är gott om tid kvar. Ni deltar i den i vår Facebookgrupp och du kan läsa mer om den här i bloggen.

Själv har jag baxat ihop sisådär 8 av 30 på listan. Hälften i kort, hälften i art journal. Två av dessa vill jag visa idag. Först ut nr. 20 ”Nä nu blommar det”.

Jag har använt Hänglar & Wings stämpelset Rosor och maskat ihop dem till en bukett. Jag har använt vattenlösliga kritor för att färglägga rosorna. Motsvarigheten i butiken är Dina Wakleys Scribble Sticks som du hittar här.

Vasen har jag gjort med hjälp av en stencil Mod Vases från Altenew (beställningsvara). I bakgrunden ser ni Curious Circles från Carabelle studios (beställningsvara). I hörnen ser ni Leaf bed från Altenew och mosaikmönstret i botten är från en stencil från Kaisercraft som inte finns inne men kika även under Tim Holtz där det finns en hel del rutmönstrade som skulle kunna passa. Spana in stenciler helt enkelt det finns mycket att välja bland!

Sida nummer två är gjord på svart papper. Detta alster har jag tänkt mig till utmaning nr 10 ”Sommarnatt”. Jag tänker mig de där sena sommarkvällarna när man promenerar hem och blommorna doftar mot ännu varma stenmurar:

Här har jag använt kritorna genom Altenews stencil Sweet Spring och blendat lite med Distress Oxide. Bakom den är en gammal stencil från TCW som heter Pebbles. Den har några år på nacken men har du tur kanske Anna kan få tag på den. Texten är från en Dina Wakley stencil som heter Mantras. Hör av dig till Anna@pyssloteket om det är något som du inte hittar i butiken som du vill beställa.

Att jobba med kritor, Distress Oxides och stenciler går fort. Kritor känns lekfullt och de syns bra på svart. Jag avslutar med lite stänk från vit akrylfärg. Jag har riktigt roligt i min ”svart vita” art journal och det blir nog fler alster där från sommarlistan.

Här kan du se en liten flip-through:

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar