Chipboardalbum med Kaiserkraft Workshop till Fars dag

Nu på söndag, 14/11, är det Fars dag. Det är egentligen ingenting vi firar i vår familj,
det är betydligt viktigare med Mors dag tycker jag 🙂

Men nu var jag så sugen på att göra ett minialbum och tänkte att ett fotoalbum med bilder på barnen och deras pappa kunde vara roligt att göra. Jag har använt mig av chipboard till själva pärmarna och till sidorna lite kraftigare, svart cardstock från Lawn Fawn. Varje sida är sen klädd med papper från Kaiserkrafts serie Workshop. En serie som finns både som papperblock 6”x 6”, mönstrade papper i 12”x12” och stickersbock.  Jag tror dessvärre att pappersblocket är slut, men det mönstrade pappret i 12″x12″ och stickersbook finns kvar. Så vill du kunna göra något till Fars Dag med dessa papper, skynda, skynda och beställ!
Pyssloteket brukar vara ruskigt snabba med leveranser!

Framsida

Hela pärmen är grundad med medium, finns både matt och glansig, jag valde glansig, för att få en hållbar yta och också för att kunna dekorera så som jag ville.

(längst ned i inlägget hittar du länkar till produkterna jag använt)

Jag har använt mig av figurer som jag gjutit själv i formar från Finnabair Prima Marketing, man kan gjuta med både papperslera, resin eller gips. Alla tre funkar utmärkt. Det går faktiskt att även använda limpistolen för att gjuta figurer. Formarna finns inte i butikens ordinarie sortiment, men du kan beställa de hos Anna, anna@pyssloteket.se
Se bara till att du skickar en länk till produkten på tillverkarens sida så Anna tar hem rätt produkt till dig.
Dessa figurer är gjutna med resin (härdplast) och efter härdning så har jag grundat med vit Heavy Gesso. Varför jag valde den tjockare varianten var för att jag ville ha mer struktur på ytan. Sen limmade jag dit figurerna med Heavy Body Gel, ett medium som är starkt nog att hålla dessa figurer. När limmet torkat så målade jag med diverse akrylfärger, både matta och metallicfärger. Jag ville efterlikna ett lite rostigt och slitet utseende, men samtidigt glansigt som metall kan vara. Det passar bra ihop med den här stilen som brukar kallas för Steam Punk.

Allt papper har jag använt papperslim till, ett som jag tycker är väldigt starkt och hållbart för sådana här projekt är Tacky Glue, finns både som snabbtorkande och lite mer långsamt om man behöver mer tid på sig. Särskilt om man är som jag och typ aldrig lyckas sätta något rakt från början 🙂

Insida med extra sida i mindre storlek.

När jag dekorerat klart, både insida och utsida insåg jag att det kommer att behövas mer plats för alla de bilder jag valt ut. Så mellan sidorna limmade jag dit några extra sidor i mindre storlek för att få variation i albumet. Längst bak gjorde jag dessutom två så kallade vattenfall. På Pysslotekets kanal på youtube, där finns en bra video hur man kan göra ett album med chipboard.  Följ oss gärna där genom att klicka på ”prenumerera”.

Så nu återstår bara jobbet med att få in bilderna, som jag tänkt sätta på mattor av svart cardstock för att få lite ramar runt. Alla bilder har jag skrivit ut på min fotoskrivare i samma storlek så då går det fort att skära till de många kortbaserna i rätt storlek.

Vattenfall med band och extra fickor.

Hoppas du blir inspirerad och vill göra pappersalbum, det är superroligt och man får en anledning att använda alla sina fina papper. Kanske jag gör ett julalbum med bilder från vår familjs alla jular ihop, i alla fall sen barnen föddes. Det finns så otroligt mycket fina julpapper i butiken som är svåra att motstå. Jag har inte lyckats… 😉

Önskar Dig en härlig dag!

/Katti

Länklista

Chipboard Finns både naturfärgad och svart.

Cardstock Det finns väldigt många färger att välja bland!

Kaisercraft Workshop

Mediums Här hittar du både gesso, heavy body gel mm

Moulds Här hittar du Primas formar för gjutning, du kan beställa via anna@pyssloteket.se

Lim

Akrylfärger

Metallic acrylic paint Dessa färger är helt underbara och kan också enkelt beställas via anna@pyssloteket.se

Det finns otroligt mycket produkter som Du kan förbeställa via Pyssloteket, så missa inte den möjligheten. Skickar du ett mail med länkar till det du vill beställa så svarar Anna dig med om den är tillgänglig och pris.

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

2 reaktioner på ”Chipboardalbum med Kaiserkraft Workshop till Fars dag

  Flipthrough av minialbum – Pyssloteket

  (12 november, 2021 kl. 10:50)

  […] Chipboardalbum med Kaiserkraft Workshop till Fars dag […]

  Dt Katti’s Topp Fem – Pyssloteket

  (3 augusti, 2022 kl. 07:46)

  […] Chipboard, ett material som är ihoppressad papp som är kraftiga nog att använda som pärmar men som ändå kan funka att stansa ut i. Det här från Grafix är väldigt prisvärt och kommer i måtten 12×12 inch. Perfekt att använda som pärmar till att skapa egna album, se tidigare blogginlägg här. […]

Lämna ett svar