Dt Katti’s Topp Fem

Att välja ut produkter i Pysslotekets utbud är inte så svårt. Det svåra är nog att lista endast 5 av mina favoriter. Men idag tänkte jag göra ett försök.

Många kanske vet att jag har en förkärlek för vintage och en stil som går åt grunge. Men det är sällan jag väljer produkter som redan är vintage, jag gillar att göra så det ser slitet, gammalt och använt ut. Lite extra roligt tycker jag det är att göra saker och papper så de ser ut som rostig metall. Vilket faktiskt är lättare än man tror. Men hur som helst, här kommer min lista. jag börjar med nummer fem.

5.

Chipboard, ett material som är ihoppressad papp som är kraftiga nog att använda som pärmar men som ändå kan funka att stansa ut i. Det här från Grafix är väldigt prisvärt och kommer i måtten 12×12 inch. Perfekt att använda som pärmar till att skapa egna album, se tidigare blogginlägg här.

Grafix medium thick chipboard

4.

Embossingfoldrar, det är så roligt att forma papper i en embossingfolder. Gör man det dessutom i metallic cardstock så är hälften av arbetet redan gjort. Lite sandpapper eller stålull på ytan så är du nästan framme. Kan passa på att tipsa om Altenews metallic cardstock, nytt i butiken och finns i jättefina färger! Men det finns metalliska papper i många märken och färger, du hittar alla här.

 

3.

Dekorationer från Tim Holtz. Det är något med hans designer som verkligen faller mig i smaken. Inte alla, men många. Såklart använder jag dekorationer även från andra designers, men överlag så är det Tim Holtz grejer som gäller. En som alltid funkar är den Transparent Wings.

 

2.

Distress ink, en underbar dyna som finns i fantastiskt många färger. Men den jag använder absolut mest är Ground Espresso. Inte kanske för att färga in större ytor, utan för att distressa kanterna på mina projekt. En perfekt färg för att få det att se lite gammalt ut.

1.

Stenciler finns i så många olika former och mönster. Jag älskar stenciler! Särskilt att använda med olika paste. Structure paste, crackle paste, glitter paste, shimmer paste och så vidare. Kanske jag älskar paste lika mycket som stenciler 🙂 En av favoriterna är förstås från Tim Holtz, den heter Grime och du hittar den här

 

Ja, det var den lilla listan som gäller just nu. Nästa månad kanske, eller mest troligtvis så har jag nya favoriter. Men många kommer tillbaka om och om igen.

Jag önskar dig en fortsatt härlig sommar!

/Katti

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar